Noi detalii despre starea de sănătate a lui Traian Băsescu, după ce a fost internat la Urgențe! Ce se întâmplă cu fostul președinte acum

  • Publicat:
Noi detalii despre starea de sănătate a lui Traian Băsescu, după ce a fost internat la Urgențe! Ce se întâmplă cu fostul președinte acum

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, în vârstă de 72 de ani, a fost internat de urgență la Spitalul Militar din Capitală, acolo unde este tratat pentru gripa A.

UPDATE: Fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal susține că, între timp, starea lui Traian Băsescu s-a degradat, iar în momentul de față ar fi conectat la un tub de oxigen.

„Îi doresc sănătate multă fostului preşedinte Traian Băsescu, e în spital şi am auzit că este destul de rău. E rău cu plămânii. Am auzit că e băgat pe oxigen, nu ştiu dacă e intubat. Am auzit că e rău. Îi doresc sănătate, că văd că toată lumea l-a plesnit pe unde a apucat”, a spus Dumitru Dragomir, conform Fanatik.

Știrea inițială:

Care este starea de sănătate a fostului președinte Traian Băsescu?

Fostul președinte al României a ajuns la Spitalul Militar Carol Davila din Capitală, după ce a acuzat stări de rău şi greaţă. Medicii l-ar fi diagnosticat cu gripă, însă, după ce l-au supus unor investigații, au decis să-l interneze.

Citește și: Cum faci diferența între gripă și răceală? Medicul primar boli infecțioase răspunde

Potrivit specialiștilor, în cazul fostului președinte riscurile sunt unele mari ținând cont de problemele cardiace cu care fostul șef de stat s-a confruntat în ultimii ani.

”De multe ori, pe lângă tratamentul antiviral şi antibioterapie, urmărirea de către medic zi de zi este absolut necesară în aceste cazuri”, a detaliat Carmen Dorobăț, medic infecționist.

Surse apropiate de fostul șef de stat au declarat că Traian Băsescu s-ar simți mai bine. Sursele mai spun că acesta acuză o stare de oboseală și vorbește cu dificultate.

Tot potrivit apropiaților, Traian Băsescu ar avea și ateroscleroză, o boală cronică ce presupune întărirea şi îngustarea arterelor ca urmare a depunerilor de grăsimi. În plus, ar avea și hipertensiune.

În ultimii ani, Traian Băsescu a ajuns de nenumărate ori pe mâna medicilor. Și asta din cauza faptului că s-a confruntat cu mai multe probleme medicale, precum o bronhopneumopatie, dar şi mai multe intervenţii chirurgicale. De exemplu, în 2006, atunci când s-a operat la Viena de hernie de disc.

Fostul Șef de Stat nu a mai apărut în spațiul public în ultimii ani

Traian Băsescu a evitat să mai apară în spațiul public din septembrie 2021, când Parlamentul a adoptat legea in urma careia foștii colaboratori ai securității își pierd privilegiile. În calitate de fost președinte al țarii, avea dreptul la indemnizație, la protecție din partea SPP și la casa de protocol.

Sursa foto: arhiva CSID

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân