Naţionala Artiştilor Fotbalişti a câştigat în Rusia meciul cu Turcia!

Au plecat optimişti în Rusia şi sunt pregătiţi să lupte pentru aur! În aceste zile se desfăşoară Campionatului Mondial Art Football 2016, la Moscova, unde Naţionala Artiştilor Fotbalişti a câştigat cupa în 2014. De fapt, echipa s-a bucurat de 3 ani de podium, căci a ieşit vice-campioană în anul 2013, apoi artiştii români au fost campioni mondiali în 2014, iar în 2015 s-au clasat pe locul al treilea.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Au plecat optimişti în Rusia şi sunt pregătiţi să lupte pentru aur! În aceste zile se desfăşoară Campionatului Mondial Art Football 2016, la Moscova, unde Naţionala Artiştilor Fotbalişti a câştigat cupa în 2014. De fapt, echipa  s-a bucurat de 3 ani de podium, căci a ieşit vice-campioană în anul 2013, apoi artiştii români au fost campioni mondiali în 2014, iar în 2015 s-au clasat pe locul al treilea.

Ieri la ora 14.00 a avut loc primul meci al Naţionalei Artiştilor Fotbalişti, terminat cu o victorie pentru Romania care a învins Turcia cu 3-1! 

Mare motiv de bucurie şi de mândrie pentru reprezentanţii României la Moscova. Pentru meciul cu Turcia a Echipei Naţionalei Artiştilor Fotbalişti s-a folosit Primul 11 al României. Echipa a fost compusă din:

Portar – Aurelian Temişan

Fundaşi – Lucian Ghimişi, Ghedi Kamara, Mircea Brânzei şi Rareş Varniote

Mijlocaşi – Andrei Ştefănescu, Daniel Chiriţă, Mateiu Andrei şi Valentin Stan

Atacanţi – Marius Mitu şi Cristian Dumitrache

Rezerve: Paul Gheorghe, Lixandru Florin, Yurchevici Marian, Beniamin Cioanta, Florin Moise, Cornel Păsat, Dan Cruceru. (Portar)

Anul acesta, echipa condusă de fostul internaţional Daniel Chiriţă este pregătită pentru o nouă luptă contra celor 16 ţări participante la competiţie. 

“Primul meci, prima VICTORIEEE !!! România – Turcia = 3 – 1. Aşezarea în teren şi viteza de reacţie sunt două dintre atuurile noastre. HAI ROMANIAAA !!!”, a scris Temişan pe Facebook, imediat după victorie.

De altfel, artistul care a lansat recent un single cu Ralflo, “Când nu eşti a mea”, care se bucură de succes şi aprecieri, a făcut câteva mărturisiri de pe teren. Temi este şi unul dintre membrii fondatori ai Naţionalei Artiştilor Fotbalişti, care datează din anul 1991, alături de Mihai Lazăr, Preşedintele asociaţiei, şi Gigi Gheorghiu.

“Meciul cu Turcia nu a fost deloc un meci uşor. Ne-am grăbit noi, între timp s-a întărit şi echipa Turciei faţă de acum doi ani când ne-am intâlnit cu ei. Am luat şi două cartonaşe roşii în meciul de ieri, respectiv Mircea Brânzei (fost dansator la “Surprize, Surprize” si component al trupei Blue Eyes) şi Florin Moise, Dj Moise. Ei nu vor juca în meciul cu Italia. În rest, savurîm victoria, vom mai avea două mari pierderi pe data de 31 mai, Andrei Ştefănescu care vine în ţară, pentru ca prezinta finala de la iUmor, şi Lucian Ghimis, care pleacă azi şi se întoarce după meciul cu Italia, pentru că are spectacol la Bucureşti. Amândoi se întorc la meciul cu Olanda din data de 2 iunie”, spune Temişan.

Când a fost înfiinaţată Naţionala Artiştilor Fotbalişti?

“Naţionala a fost înfiinţată în 1991 de către Mihai Lazar care e în continuare Preşedintele Asociaţiei de fotbal a artiştilor, se numeşte Naţionala Artiştilor Fotbalişti din România, de mine şi de Gigi Gheorghiu, deci suntem trei membri fondatori. Eu sunt cel mai vechi dintre ei care mai sunt şi în teren. Gigi nu mai joacă de peste 10, Nea’ Mihai are peste 70, un an mai târziu a venit in echipa şi Adrian Enache, care nu ne-a însoţit acum pentru că are spectacole. Ţin minte că în 1991 am jucat prima dată pe Ghencea, cu stadionul plin, cu artiştii din Italia, Eros Ramazzotti, Gianni Morandi – căpitan (la noi fiind căpitan pe acea vreme Dan Spataru) Luca Barbarossa ( care mi-a dat 4 goluri),  Enrico Ruggeri,  şi ne-au bătut cu 5-3. Portar fiind de pe atunci, Eros Ramazzotti mi-a dat un gol!”, şi-a amintit Temi.

Ce fac artiştii după meci? Ne spune tot Temişan:

“Depinde de zi. De exemplu, azi (n.r.: ieri, duminică) suntem după meciul cu Turcia. Băieţii sunt la relaxare, au voie o bere, maxim două. Eu cu Rareş Varniote şi cu Alb Negru suntem într-un club, trebuie să facem sound check pentru că avem cântare. Luni (n.r.: azi), România şi Iranul vor susţine fiecare timp de câte o oră show-ul reprezentativ pentru ţara lor. Dupa aceea, ne concentrăm doar pe meciuri…”

Dacă cei din Naţionala Artiştilor Fotbalişti întârzie la antrenamnete, “există amenzi pentru întârzieri care ustură la buzunar sşi nu vrea nimeni să se întâmple chestia asta, deşi până acum au fost amendaţi doi artişti din Naţională. Să sperăm că ceilalţi vor fi foarte atenţi! Nu am cum să le dau ocazia să mă sancţioneze, pentru că eu sunt foarte atent şi îl ascult pe antrenor, ştiu ce înseamnă spiritul de echipă, sunt foarte corect şi foarte echilibrat. Am jucat handbal când eram mai tânăr şi ştiu ce înseamnă sp asculţi de un antrenor, mi-a plăcut să ascult. Şi de asta apar şi rezultatele, pentru că ascultam!”, a mai adăugat Aurelian Temişan.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”