Muzica lui Sinatra grăbeşte recuperarea după o intervenţie chirurgicală

Sunt recunoscute deja proprietatea de relaxare a muzicii cât şi impactul vibraţiei muzicale asupra vindecării organismului uman- muzica lui Mozart sau a altor clasici, în general.
Muzica lui Sinatra grăbeşte recuperarea după o intervenţie chirurgicală

Sunt recunoscute deja proprietatea de relaxare a muzicii cât şi impactul vibraţiei  muzicale asupra vindecării organismului uman- muzica lui Mozart sau a altor clasici, în general.

Recent, s-a descoperit la “Spitalul John Radcliffe” din Oxford ( Marea Britanie) că există încă un mare artist a cărui muzică face minuni: muzica interpretată de Frank Sinatra este un real sprijin pentru pacienţii supuşi unor intervenţii chirurgicale, aceştia vindecându-se mai repede.

Pentru pacienţii conştienţi în timpul operaţiei (cărora li s-a aplicat doar anestezie locală) hituri precum “I’ve got you under my skin” diminuează sentimentul de teamă. Pacienţii care au ascultat muzica lui Frank Sinatra au fost cu 29% mai puţin nervoşi decât cei care nu au ascultat, şi-au putut controla emoţiile cu uşurinţă, iar procesul de vindecare nu a mai fost amânat de anxietate.

Sursa: DailyMail


 

Bianca Dragomir
Bianca Dragomir

Mă întreb uşor retoric: există oare ceva mai dificil decât să scrii despre tine? Da, există! Să scrii despre tine şi apoi să prezinţi cele trei fraze timide şi alambicate celorlalţi care, pe deasupra, sunt cititorii tăi. E ca şi cum ai pleda nevinovat în faţa instanţei de judecată ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Dr. Beatrice Anghel: tratamente moderne în cancerele ginecologice avansate