Motivul pentru care tânărul din imagine și-a făcut vasectomie la doar 20 de ani

  • Publicat:
Motivul pentru care tânărul din imagine și-a făcut vasectomie la doar 20 de ani
Sursa foto: Instagram

Un bărbat de 21 de ani din Missouri și-a făcut o vasectomie la vârstă de doar 20 de ani pentru a se asigura că soția sa „mult prea fertilă” nu va mai rămâne însărcinată. Amândoi locuiesc în subsolul casei părinților săi și au deja un copil împreună.

Un tânăr și-a făcut vasectomie la doar 20 de ani

Tristan Denholm a spus că avea doar 18 ani când a avut primul copil cu soția sa, Krishna Run Gallegos, în 2021.

Cei doi tineri și-au dorit să se protejeze, astfel că au optat pentru pilulele contraceptive. Cuplul însă nu a respectat ceea ce scria pe prospectul pilulelor, și anume 7 zile de tratament fără sex neprotejat, astfel că tânăra a rămas însărcinată fără ca pastilele să înceapă își facă efectul.

„În acest moment, fiul meu este prioritatea mea principală. Am făcut această vasectomie pentru a investi toate resursele în copilul meu, pentru a-i oferi cea mai bună viață posibilă”, a explicat Denholm.

Ce este vasectomia

Vasectomia este cea mai eficientă metodă de sterilizare masculină. Este o metodă contraceptivă permanentă indicată pentru bărbații care nu mai doresc copii, conform Clinicii Mayo.​

Vasectomia este o procedura chirurgicală efectuată cel mai frecvent de un medic specialist urolog (medic chirurg specializat în tratarea afecțiunilor la nivelul aparatului urinar și reproductiv), dar poate fi efectuată și de către un chirurg generalist.

Tatăl proaspăt operat a spus după ce a avut procedura în septembrie 2023 că nu are niciun regret. Acesta a mentionat că este o modalitate excelentă de a evita sarcinile neplanificate.

Faptul că locuiesc în subsolul părinților este încă un motiv pentru care Denholm nu a dorit să-și mai mărească familia.

Acesta a mai spus că cei care iau în considerare procedura ar trebui să se asigure că nu mai vor copii pe viitor.

„Unii oameni știu că nu vor să aibă copii, dar cred că dacă ai chiar și o minimă idee că s-ar putea să-ți dorești copii la maturitate, ei bine, în acest caz nu aș recomanda o asemenea procedură [vasectomie]”, a conchis Dengolm.

Citește și: Vasectomia, metoda contraceptivă eficientă pentru bărbați: cum funcționează și când e reversibilă

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân