Motivul pentru care nu ar trebui să mai dormi cu partenerul în același pat. Explicațiile unui doctor

Un medic a aruncat o adevărată bombă cuplurilor, sugerând că ar trebui să renunțe la dormitul împreună dacă vor să doarmă bine și să rămână în formă.
  • Publicat:
Motivul pentru care nu ar trebui să mai dormi cu partenerul în același pat. Explicațiile unui doctor

Dr. Karan Rajan, un guru medical online, a dat un avertisment dur: sforăitul sau agitația din pat a partenerului tău te-ar putea priva de prețiosul somn REM – stadiul de somn profund vital pentru sănătatea ta.

Care este motivul pentru care e indicat să dormi singur în pat

Lipsa unui somn suficient îți poate afecta viața de zi cu zi, atât fizic, cât și mental. Într-un videoclip viral pe TikTok urmărit de milioane de fani, Dr. Rajan, care este chirurg și lector la Universitatea din Sunderland, dezvăluie că nu toată lumea are ciclul de somn sincronizat. Această discrepanță poate lăsa un partener adormit în timp ce celălalt este plin de energie, scrie dailystar.co.uk.

Transpiri toată noaptea? Și asta îți fură somnul, potrivit Dr. Karan, pentru că îmbrățișările cresc temperatura corpului și afectează temperatura ideală necesară pentru a adormi.

Medicul a explicat: „Unul dintre factorii declanșatori de care ai nevoie pentru a adormi este scăderea temperaturii corpului. Împărțirea patului crește căldura corpului, astfel încât îți va lua mai mult timp să adormi.”

Sfatul lui a creat controverse printre fani, unii dintre ei nereușind să-și imagineze o noapte liniștită fără jumătatea lor.

O persoană a recunoscut că „îi plac prea mult îmbrățișările” ca să încerce asta, în timp ce alta a glumit: „Spune-i asta Yorkshire Terrier-ului meu răsfățat.” 

Totuși, unii sunt încântați de acest sfat neconvențional, unul dintre ei comentând: „Soțul meu și cu mine avem programe și stiluri de somn complet diferite, dormim separat de opt ani, ne place!”

O altă persoană mulțumită a împărtășit: „Post-divorț. CEL MAI BUN somn din viața mea!”.

Sursă foto: Shutterstock

CITEȘTE ȘI: Parasomnia, boala rarisimă cu care a fost diagnosticată această femeie. Ireal ce face noaptea, în somn

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc