Misterul din spatele iubirii de bere

Cercetătorii de la Universitatea Indiana din Statele Unite au realizat un studiu pentru a afla ce îi determină pe oameni să consume bere. Berea contribuie la eliberarea în creier a unei substanţe chimice – dopamină, supranumită substanţa fericirii – care îi determină pe oameni să îşi dorească să consume şi mai mult din această băutură.
31.05.2013
Misterul din spatele iubirii de bere


Cercetătorii de la Universitatea Indiana din Statele Unite au realizat un studiu pentru a afla ce îi determină pe oameni să consume bere.

Berea contribuie la eliberarea în creier a unei substanţe chimice –  dopamină, supranumită substanţa fericirii – care îi determină pe oameni să îşi dorească să consume şi mai mult din această băutură.

Gustul de bere, chiar varietăţile fără alcool, poate să stimuleze producţia de dopamină din creier, afirmă savanţii americani.

Andra Nastase
Andra Nastase

Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa ... citește mai mult

Ce alimente ne îmbătrânesc?
Ce alimente ne îmbătrânesc?
Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea