Medicii trag un semnal de alarmă. Ce pot păți femeile care sărută un bărbat cu barbă

  • Publicat:
Medicii trag un semnal de alarmă. Ce pot păți femeile care sărută un bărbat cu barbă
Foto: Envato

Barba poate fi un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor, dacă nu este îngrijită corespunzător. Dr. Muneeb Shah, cunoscut sub numele de „Derm Doctor” pe TikTok, atrage atenția că bărbații cu barbă le pot îmbolnăvi pe femei… printr-un sărut.

Mai precis, spune medicul într-un video, frecarea pielii de o barbă aspră în timpul sărutului poate favoriza apariția unor mici leziuni, crescând astfel riscul de infecții.

De asemenea, există posibilitatea de a dezvolta impetigo, o afecțiune contagioasă care se manifestă prin apariția unei erupții de culoare roșie ce poate fi ușor tratată cu unguente pe bază de antibiotice. Este și cazul unei femei care a sărutat un bărbat cu barbă și a constatat la scurt timp că i-a apărut o iritație neplăcută la nivelul bărbiei.

Totuși, nu vă grăbiți să priviți acuzator bărbații bărboși sau să le faceți un cadou cu „mesaj”, cum ar fi un aparat de ras. Dr. Shah spune că nu este nevoie să vă bărbieriți complet, ci doar să aveți grijă și să păstrați igiena, pentru a evita astfel de probleme cu partenera.

Mai mult, spune un alt dermatolog, dr. Karan Raj, barba poate fi chiar benefică pentru piele. De data aceasta, pentru pielea „purtătorului”.

Se pare că prin evitarea atingerii constante directe a pielii, bărbații cu barbă au pielea mai hidratată și mai curată. Totodată, au un risc mai mic de arsuri solare și cancer de piele.

Așadar, barba are avantaje și dezavantaje, dar cel mai important lucru de reținut este că trebuie să aveți permanent grijă la igienă.

@dermdoctor PSA: clean your beards @Rylee Kriete #dermdoctor #impetigo ♬ original sound – DermDoctor | Dr. Shah

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân