Masca cu albus de ou amelioreaza cuperoza

Tenul cuperozic apare din cauza unor tulburari de ordin vascular, care au drept consecinta dilatarea unor vase capilare superficiale, astfel incat acestea sunt vizibile la nivelul fetei.
  • Publicat:
Masca cu albus de ou amelioreaza cuperoza
Masca cu galbenus de ou amelioreaza cuperoza

Tenul cuperozic apare din cauza unor tulburări de ordin vascular, care au drept consecinţă dilatarea unor vase capilare superficiale, astfel încât acestea sunt vizibile la nivelul feţei. Dermatologii spun că la început cuperoza apare sub forma unor pusee congestive repetate, cel mai des în zona obrajilor. Afecţiunea apare datorită faptului că pereţii vasculari nu sunt elastici. De asemenea, tulburările digestive şi cele nervoase pot duce la declanşarea acestei afecţiuni, scrie Gandul.

Specialiştii în dermatologie spun că şi factori de mediu sau schimbările bruşte de temperatură joacă un rol împortant în declanşarea acestei afecţiuni. Cuperoza poate apărea şi din cauza unor produse cosmetice neadecvate sau expirate, care produc iritaţii la nivelul pielii.

Tenul cuperozic este dificil de tratat şi necesită timp, o atenţie deosebită şi multă răbdare. Dana Sota, consultant în beauty şi autoarea cărţii „Frumuseţea se învaţă”, recomandă masca cu albuş de ou în cazul persoanelor care prezintă ten cuperozic. „Este uşor de realizat pentru că avem nevoie de un singur albuş de ou şi de câteva picături de suc de lămâie. Este indicată de cel puţin trei ori pe săptămână”, spune specialistul Sota.
Se bate albuşul până se obţine o spumă şi apoi se adaugă sucul de lămâie, care trebuie să fie proaspăt. Pasta obţinută se aplică pe zonele afectate şi se lasă să acţioneze cinci minute. Se îndepărtează cu apă caldă, iar apoi se tamponează faţa cu un prosop moale, de preferat din bumbac, evitându-se frecarea.

„Zonele afectate de cuperoză sunt foarte sensibile şi trebuie tratate cu multă blândeţe”, adaugă Dana Sota. Este ideal ca după mască să urmeze aplicarea unei loţiuni tonice şi a unei creme de faţă speciale pentru acest tip de piele.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”