Mărţişor cu 4 foi, sănătate pentru noi!

După o lungă hibernare, în care ne-au înviorat doar Sărbătorile şi Ziua îndrăgostiţilor, ne regăsim în prag de Mărţişor, taman bine să ne reamintim de feminitatea noastră şi să o conştientizăm pe toate planurile: fizic, prin nevoia de îngrijire şi frumuseţe, spiritual, prin nevoia de purificare şi detoxifiere, odată cu înmugurirea şi revenirea naturii la viaţă.
25.02.2013
Mărţişor cu 4 foi, sănătate pentru noi!

După o lungă hibernare, în care ne-au înviorat doar Sărbătorile şi Ziua îndrăgostiţilor, ne regăsim în prag de  Mărţişor, taman bine să ne reamintim de feminitatea noastră şi să o conştientizăm pe toate planurile: fizic, prin nevoia de îngrijire şi frumuseţe, spiritual, prin nevoia de purificare şi detoxifiere, odată cu înmugurirea şi revenirea naturii la viaţă.

Nu este însă atât de uşoară mobilizarea, mai ales pe plaiurile mioritice, uneori cam depresive şi erodate de virusul inerţiei. Dar aici intervenim noi, cu stimulente şi motivaţie puternică: ne-am gândit să vă contaminăm cu toate de la energia universală a unei campioane olimpice!

Delicata, dar atât de puternica, Sandra Izbaşa ne-a molipsit cu forţa ei, una a naturii având în vedere toate cele prin câte a trecut: e disciplinată, mănâncă exemplar, face mâncare tot timpul ca să-şi păstreze musculatura, realizată cu sudoare şi bătături. Oricum dacă ne gândim la ce efort depune, mai că ne vine să ne refugiem în bolul cu salate, doar, doar ne vor ajuta să avem un organism suplu!

Aşa am ajuns şi la povestea eternă despre carne vs. plante, dar sper că cititoarele noastre ştiu să citească printre rânduri şi doar ocazional şi în anumite zile să mănânce meatless, de exemplu, vinerea, zi lăsată „de post” în mod tradiţional. Eu v-am pregătit şi o pledoarie anticarne roşie în exces, fiindcă se îngroaşă gluma cu pofta asta a omenirii de carne: vedeţi bine, nu ne mai satură porcul şi vaca, am trecut şi la cai!

În acest context, insistăm şi asupra cancerului de colon, căci aici ajungem mereu când vorbim de prea multă carne, dar aflăm şi informaţii preţioase despre uleiuri şi mazăre, o legumă cu de toate, dar mai ales cu proteine, taman bune să ne ţină de foame şi să salveze de la sacrificiu, animalul comestibil.

Evident, apoteoza acestui demers e semnată de Pofticioasă, care deschide uşile din dos ale meniurilor din restaurante. Acestea fiind zise, încheiem bilanţul lunii martie cu informaţii preţioase despre alcalinitate, imunitate, investigaţii utile pentru cancerul de sân şi multe altele.

Andreea Chirila

Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make ... citește mai mult

Cele mai stresante meserii
Cele mai stresante meserii
Recomandare video
Dr. Raluca Oprea: dieta echilibrată, primul pas în tratamentul ficatului gras
Recomandări:
Avortul ar putea fi considerat ilegal în jumătate din statele americane
Avortul ar putea fi considerat ilegal în jumătate din statele americane
De ce nu e bine să consume alcool pacienții supraponderali sau obezi
De ce nu e bine să consume alcool pacienții supraponderali sau obezi