Legătura nebănuită dintre vitamina D și incontinența urinară. Cum afectează vezica

Un nou studiu realizat de Clinica Cleveland vorbește despre legătura dintre vitamina D și incontinența urinară.
03.06.2022
Legătura nebănuită dintre vitamina D și incontinența urinară. Cum afectează vezica
Foto: freepik

Probabil știi deja că vitamina D ajută în privința incontinenței urinare. Un nou studiu realizat de Clinica Cleveland vorbește despre această legătură misterioasă, iar în urma rezultatelor, echipa de cercetare a ajuns la concluzia că un nivel redus de vitamina D în organism afectează incontinența urinară.

Incontinența urinară este o problemă frecvent întâlnită atât la femei, cât și la bărbați și reprezintă pierderea involuntară de urină. Din păcate, femeile sunt mai predispuse la această problemă, mai ales odată cu înaintarea în vârstă, iar asta pentru că mușchii nu mai sunt atât de puternici. Alimentele sau medicamentele care au efect diuretic pot produce și ele aceste probleme, stimulând vezica urinară și crescând volumul de urină. Cafeaua, alcoolul sau băuturile carbogazoase se numără printre ele, la fel și medicamentele pentru hipertensiune.

O posibilă interpretare ar putea fi dată de faptul că mușchii care contractă vezică pentru a permite eliminarea urinei din vezică au în compoziția lor receptori de vitamina D. Astfel, această vitamină ajută la întărirea acestor mușchi din și din apropierea zonei pelviene și ameliorează simptomele incontinenței urinare.

Vitamina D este benefică în organism pentru că ajută la absorbirea altor nutrienți din organism pentru a sprijini sănătatea vezicii urinare. Vitamina D este o vitamină grasă și solubilă, care joacă rolul de absorbție a mai multor nutrienți. Calciul, magneziul și fosfatul sunt toate absorbite ca rezultat al vitaminei D și au efecte benefice asupra sănătății rinichilor și vezicii urinare. Un posibil efect pe care această vitamină îl are asupra sistemului urinar este sprijinul sistemului digestiv în absorbția optimă a altor minerale și menținerea stării generale de sănătate.

Recomandare video
Dr. Cazacu Corrado: simptome și tratament în boala parodontală (parodontoză)
Recomandări:
Nu lua iod preventiv! Ce simptome grave determină excesul de iod
Nu lua iod preventiv! Ce simptome grave determină excesul de iod
Boala Alzheimer, depistată cu acuratețe 100% de un test cutanat minim invaziv
Boala Alzheimer, depistată cu acuratețe 100% de un test cutanat minim invaziv