Lecție de omenie: un bărbat fără adăpost a donat alimente pentru refugiații ucraineni

  • Publicat:
Lecție de omenie: un bărbat fără adăpost a donat alimente pentru refugiații ucraineni
Sursa foto: Facebook

Un bărbat fără adăpost din Capitală ne dă tuturor cea mai frumoasă lecție de omenie și solidaritate. Din puținul lui, a cumpărat un bax cu apă, o sticlă de ulei și o pungă de zahăr, pe care le-a donat refugiaților ucraineni la centrul din Piața Amzei.

Gestul bărbatului fără adăpost s-a viralizat pe rețelele de socializare, internauții apreciind mâna de ajutor întinsă celor care fug din calea ororilor războiului.

„Din acest exemplu, foarte mulți au de învățat ce este omenia. Dar din dar se face rai. Felicitări!” sau „Uneori cei care știu ce înseamnă necazul, singurătatea, frigul și foamea sunt mai oameni decât noi, cei care, doar pentru că avem norocul de a avea cele necesare, avem impresia că suntem oarecum mai oameni decât ei” sunt doar câteva dintre mesajele celor care apreciază gestul omului străzii.

Deși autoritățile s-au oferit să îi plătească alimentele donate, bărbatul a refuzat cu vehemență.

Drept răsplată pentru gestul său înduioșător, bărbatul a fost ajutat să ajungă în siguranță într-un centru social pentru a primi cazare și mâncare.

Un bax de apă, o sticlă de ulei și o pungă de zahăr – pentru mulți nu înseamnă mare lucru. Însă această fotografie spune cu totul altceva. Alimentele au fost donate la centrul din Piața Amzei de o persoană fără adăpost din Capitală.

Personalul de la centru nu a vrut să primească micul ajutor umanitar și i-au înapoiat banii pentru produse. Bărbatul i-a refuzat vehement. A insistat să doneze alimentele, aportul său modest la această criză umanitară din Ucraina. Iată o lecție de solidaritate cum eu n-am mai văzut.

Mulțumim celor care au adus ajutoare la cortul de colectare al donațiilor de la Piața Amzei. Refugiații au nevoie de noi în aceste momente dificile, iar sprijinul umanitar, sub orice formă, este binevenit.

PS: Colegii mei l-au ajutat pe domnul respectiv să meargă la centrele sociale DGASPC Sector 1 pentru cazare și mâncare, a scris primarul sectorului 1 pe pagina de Facebook.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân