Invenţie a medicilor români de la Spitalul „Sfântul Ioan” din Bucureşti

Dispozitiv pentru operaţii la pacienţii cu dializă peritoneală, realizat de medici de la Spitalul "Sfântul Ioan" din Bucureşti, invenţia fiind înregistrată la OSIM.
  • Publicat:
Invenţie a medicilor români de la Spitalul

Dispozitiv pentru operaţii la pacienţii cu dializă peritoneală, realizat de medici de la Sf. Ioan

O echipă de medici de la Spitalul „Sfântul Ioan” din Capitală, condusă de profesorul Alexandru Ciocâlteu, a realizat dispozitiv care este folosit pentru intervenţiile chirurgicale abdominale la pacienţii care fac dializă peritoneală, invenţia fiind înregistrată la OSIM, infomează Mediafax.

„Este vorba despre un dispozitiv ventuză, care nu permite ieşirea aerului din peritoneu în timpul operaţiei laparoscopice. Cu ajutorul acestui dispozitiv, incizia este foarte mică. Acest dispozitiv mai oferă un avantaj, pentru că poate fi folosit pentru controlul gradului de scleroza al peritoneului şi curativ pentru rezolvarea cazurilor de ocluzie intestinală survenită la bolnavii dializaţi peritoneal”, a explicat pentru MEDIAFAX, medicul Alexandru Ciocâlteu, precizând că invenţia a fost înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM).

Clinica de nefrologie şi chirurgie de la Spitalul „Sântul Ioan” pune la dispoziţie acest dispozitiv oricărei unităţi sanitare unde sunt trataţi bolnavi cu insuficineţă renală care fac acest tip de dializă şi la care apar complicaţii, a adăugat Ciocâlteu.

În România sunt 2.500 de pacienţi care fac dializa peritoneală pentru insuficienţă renală cronică

Intevenţia a fost realizată de profesorul doctor Alexandru Ciocâlteu împreună cu medicii Alexandru Checheriţă, Cristiana David şi Dan Mitoiu, toţi lucând la Spitalul „Sf. Ioan” din Capitală.

Foto: Arhiva Mediafax.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Cancerul colorectal (colon și rect): când se face operația minim invazivă