Îngrijorător! Numărul cazurilor de cancer în Romania este în continuă creştere!

Îngrijorător! Un studiu al Agenţiei Internaţionale pentru Cercetarea Cancerului al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii arată că în România s-au înregistrat 78,760 de noi cazuri de cancer în 2012. Această statistică a clasat România pe locul al zecelea în rândul ţărilor europene, în ceea ce priveşte bolnavii de cancer.
  • Publicat:
Îngrijorător! Numărul cazurilor de cancer în Romania este în continuă creştere!

Îngrijorător! Un studiu al Agenţiei Internaţionale pentru Cercetarea Cancerului al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii arată că în România s-au înregistrat 78,760 de noi cazuri de cancer în 2012.

Această statistică a clasat România pe locul al zecelea în rândul ţărilor europene, în ceea ce priveşte bolnavii de cancer.

Datele furnizate de programul de cercetări EUCAN pe site-ul dedicat, dovedesc faptul că au existat 78.760 de noi cazuri de români care suferă de diferite tipuri de cancer, marcând o creştere faţă de anul 2011, când s-au înregistrat 51.450 de noi cazuri.

Cele mai des întâlnite tipuri de cancer sunt cancerul la sân, la plămâni şi colon. Potrivit cifrelor furnizate de EUCAN în anul 2012, 35,611 femei şi 43,149 bărbaţi din România suferă de cancer.

“În ultima săptămână am avut numeroase discuţii legate de fondurile insuficiente ale spitalelor de stat, criza personalului medical, corupţia şi abuzul din sistem. Însă poate cel mai dureros aspect este cel legat de criza citostaticelor şi lipsa medicamentelor vitale necesare tratării pacienţilor de cancer. În aceste condiţii, bolnavii nu au altă variantă decât să se trateze în străinătate şi să plătească sume substanţiale pentru îngrijire specializată. O alternativă pentru români este o asigurare privată de sănătate care acoperă toate cheltuielile necesare pentru tratamentul ȋn cele mai bune spitale din lume”, spune Zahal Levy, Preşedintele MediHelp International, distribuitor regional de asigurări private de sănătate.

Un plan de asigurare privată de sănătate le poate oferi românilor acces la sevicii medicale internaţionale şi acoperirea cheltuielilor pentru cele mai importante proceduri ȋn cadrul celor mai bune spitale din Europa şi din lume.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”