Hyundai Kona Electric, o mașină cu zero emisii și impactul acestui tip de mașină asupra mediului

Hyundai Kona Electric nu este numai o mașină cu zero emisii, ci și una care excelează în ceea ce privește designul și tehnologia.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Hyundai Kona Electric, o mașină cu zero emisii și impactul acestui tip de mașină asupra mediului
Hyundai Kona Electric, o mașină cu zero emisii și impactul acestui tip de mașină asupra mediului

Hyundai Kona Electric nu este numai o mașină cu zero emisii, ci și una care excelează în ceea ce privește designul și tehnologia. În același timp, asemenea mașinilor electrice din a căror categorie face parte, aduce beneficii incontestabile mediului înconjurător spre deosebire de o mașină obișnuită. Descoperă, în continuare, câteva dintre cele mai importante beneficii de acest tip.

  1. Îmbunătățirea calității aerului în orașe

Mașinile electrice nu au emisii de dioxid de carbon atunci când rulează, iar absența țevilor de eșapament se resimte în reducerea considerabilă a calității aerului. Străzile devin mai curate, iar orașele un loc mai potrivit pentru pietoni sau bicicliști. În decursul unui an, o mașină electrică poate economisi în medie 1,5 milioane de grame de CO2, ceea ce este echivalentul a patru zboruri dus-întors de la Londra la Barcelona. Modelul Hyundai Kona Electric beneficiază de două variante de propulsare – cu baterie de 64 kWh și 204 CP sau cu baterie de 39,2 kWh și 136 CP.

  1. Reducerea nivelului de poluare fonică

Mașinile electrice contribuie la scăderea gradului de poluare fonică, mai ales în orașele în care se circulă, în principal, cu viteză redusă. Fiind mult mai silențioase decât vehiculele convenționale, mașinile electrice creează un mediu mult mai liniștit pentru noi toți. Hyundai Kona Electric este o mașină foarte rapidă, care accelerează de la 0 la 100 km/h în 7,9 secunde. Cele două variante Kona Electric pot atinge o viteză maximă de 167 km/oră și o autonomie de 484 km, respectiv de 155 km/h și o autonomie de 305 kilometri.

  1. Producția sustenabilă

Deși producția mașinilor electrice este și ea consumatoare de energie, comparativ cu vehiculele clasice, tot cele electrice sunt cea mai ecologică opțiune datorită nivelului scăzut de emisii generate pe durata de viață a mașinii. Doar o treime din emisiile de CO2 din ciclul de viață al unei mașini electrice provine din energia utilizată la fabricarea acesteia. Cel mai mare consum de energie pentru fabricarea mașinilor electrice are loc pentru fabricarea bateriilor de tip litiu-ion, însă reutilizarea și reciclarea acestora este în dezvoltare. Autoturismul Hyundai Kona Electric funcționează tot cu o baterie de acest tip a cărei încărcare durează aproximativ 47 de minute.

  1. Alimentarea ecologică

Cercetările efectuate de Agenția Europeană pentru Energie au arătat că emisiile de carbon care apar în urma alimentării unei mașini electrice sunt cu aproximativ 17% – 30% mai mici decât conducerea unei mașini diesel sau pe bază de benzină. Iar atunci când pentru alimentare se utilizează electricitate din surse regenerabile, nivelul este și mai scăzut. Bateria modelului Hyundai Kona Electric poate fi încărcată în orice moment la o stație de realimentare sau la o priză electrică. În ceea ce privește încărcarea unei mașini Kona Electric în cadrul locuinței, aceasta se poate face fie cu o stație de încărcare la domiciliu, fie cu o priză electrică.   

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân