Gerardina și soțul ei au mâncat pizza. Femeia a murit, bărbatul e în stare gravă la spital. Ireal ce s-a întâmplat

O femeie din Italia a decedat după ce a savurat o pizza cu sos de ardei contaminat, cu suspiciune de botulism. Soțul ei se află internat în spital.
  • Publicat:

Doi soți din localitatea Ariano Irpino, din provincia Avellino, Italia, au luat cina la un restaurant local, unde au fost serviți cu pizza cu sos picant. A doua zi, starea lor s-a deteriorat, au ajuns la spital, iar femeia a decedat la scurt timp. 

Ce s-a întâmplat cu Gerardina și Angelo imediat după ce au mâncat pizza

Tragedie imensă într-o localitate din Italia! Femeia, Gerardina Corsano, în vârstă de 48 de ani, și soțul ei, Angelo Meninno, un antreprenor agricol de 52 de ani, au ajuns de urgență la spital după ce au consumat pizza cu sos iute.

Din păcate, femeia a decedat, iar soțul ei se află în stare gravă! Din primele informații furnizate de presa locală, cei doi au mâncat o pizza cu sos de ardei contaminat cu Clostridium Botulinum, bacteria care provoacă o gravă intoxicație alimentară.

Suspiciune de botulism

Ambii soți au început să se simtă rău la o zi după ce au savurat pizza. Au ajuns la spitalul din Ariano Irpino cu spasme, de două ori, iar medicii i-au trimis acasă. Abia după a treia „vizită” la camera de gardă, cadrele medicale au decis să-i și interneze. Starea Gerardinei s-a deteriorat rapid și, în ciuda eforturilor medicilor de a o resuscita, femeia a murit la câteva ore de la internare. În schimb, bărbatul este în stare gravă și se luptă să trăiască, fiind transferat ulterior la spitalul Cotugno din Napoli.

Citește și: De ce e periculos să bei apă din sticla de plastic când e caniculă

Infecția cu Clostridium botulinum: ce este și cum se manifestă

Anchetatorii au pornit o anchetă și au închis restaurantul la care cei doi au mâncat pizza. În plus, sosul de ardei folosit la pizza a fost dus la analize de laborator. Proprietarii localului se apără și susțin că produsele lor alimentare au fost consumate de mai mulți clienți și nu au cauzat probleme de sănătate.

Medicii legiști cred că sosul picant era contaminat cu neurotoxină botulinică, produsă de bacteriile Clostridium botulinum, o afecțiune rară, dar extrem de periculoasă pentru organism. Această bacterie se găsește în mediul înconjurător, inclusiv în sol, praf, apă și vegetație. Ea poate ajunge și în alimente și să provoace botulism. Această afecțiune duce la paralizie musculară și poate afecta sistemele nervoase centrale și periferice. În cel mai rău caz, se ajunge la deces!

Citește și: Medic: Acestea sunt cele mai rele alimente pentru creier. Distrug memoria!

Sursa: msn.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân