Festivalul Castanelor, în premieră la Bucureşti

În perioada 21-30 octombrie, în premieră în Bucureşti, va avea loc Festivalul Castanelor, în aer liber.
Festivalul Castanelor, în premieră la Bucureşti

În perioada 21-30 octombrie, în premieră în Bucureşti, va avea loc Festivalul Castanelor, în aer liber, în parcarea Plaza România. 

Cu acest prilej vor avea loc numeroase demonstraţii de cooking în aer liber, dar şi ateliere creative pentru copii: Chef Cătălin Scărlătescu va prepara live o reţetă personală de clătite, Chef Gabriel Toader va demonstra live cum se face piureul de castane, iar cei mici vor putea învăţa cum să confecţioneze  jucării handmade, măşti de Halloween sau chiar podoabe de Crăciun din castane. 

De asemenea, ei vor putea să picteze tricouri cu teme tradiţionale sau să realizeze produse handmade de artizanat românesc – desagi, păpuşi etc.

Evenimentul reuneşte peste 20 de expozanţi hotărâţi să aducă aromele toamnei în vieţile bucureştenilor. Pe lângă inconfundabilele castane coapte, vizitatorii vor avea ocazia să descopere la standurile festivalului adevarate delicii culinare pe baza de castane, ateliere creative de handmade pentru cei mici, precum şi alte bucate şi obiceiuri tradiţionale de toamnă.

Protagonistele festivalului vor fi produsele culinare pe bază de castane: clătite, gauffre, piureuri şi alte preparate-surpriză. 

În weekendul 22-23 octombrie, vizitatorii Festivalului Castanelor se vor putea delecta şi cu două concerte: Vunk, sâmbată, 22 octombrie, ora 19:00 şi Concert Jurjak, duminică, 23 octombrie, ora 19:00.

Şi pentru că e toamnă, nu vor lipsi produsele tradiţionale de sezon – dulceţuri, murături, must, siropuri, zacuşti – şi nici dulciurile de îmblânzit vremea rece: poale’n brâu şi cozonaci moldoveneşti, kurtos colac sau chiar prăjituri tradiţionale naturale româneşti după reţete vechi.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Armando Lungu: despre vegetarianism și activitatea fizică