Femeile însărcinate, îndrumate de CDC să se vaccineze cu doza III

Pe data de 21 octombrie, CDC a extins recomandările cu privire la persoanele care pot să se vaccineze. Ce trebuie să facă femeile însărcinate.
  • Publicat:
Femeile însărcinate, îndrumate de CDC să se vaccineze cu doza III
Foto: pexels

Pe data de 21 octombrie, Centrul de Prevenție și Control al Bolilor (CDC) a extins recomandările cu privire la persoanele care pot să se vaccineze cu cea de-a treia doză. Ghidul împarte pacienții în două grupuri: cei care au făcut cele două doze de vaccin cu Moderna sau Pfizer-BioNTech și cei care au primit o singură doză Johnson & Johnson/Janssen. Dar care sunt recomandările pentru femeile însărcinate?

Ghidul arată cam așa:

Persoanele care au cele două doze de Moderna sau Pfizer pot face boosterul dacă:

  • au 65 de ani sau peste 65 de ani
  • au 18 ani sau peste
  • au 18 ani sau peste și suferă de o afecțiune medicală
  • au peste 18 ani sau peste și lucrează sau trăiesc într-un mediu de mare risc

Persoanele care au primit singura doză de Johnson & Johnson/Janssen pot face boosterul dacă:

  • au 18 ani sau peste 18 ani și s-au vaccinat cu Johnson & Johnson în urmă cu două sau mai multe luni.

Femeile însărcinate și doza III

Chiar și cu aceste recomandări, tot apar confuzii pentru anumite categorii din populație. Mai exact, femeile însărcinate se întrebă dacă este sau nu în regulă să se vaccineze cu doza trei. Din fericire, răspunsul este destul de clar: sarcina este considerată o afecțiune medicală atunci când vine vorba de CVID, pentru că femeile însărcinate sunt mult mai predispuse la formele severe pe care le pot manifesta în urma infectării cu noul coronavirus, comparativ cu cele care nu poartă o sarcină.

Atât CDC, cât și Colegiul American de Obstetrică și Ginecologie și Societatea de Medicină Materno-Fetală recomandă ca femeile însărcinate să facă boosterul, mai ales dacă au trecut cel puțin șase luni de la completarea schemei de vaccinare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân