Febra fânului, tratată cu botox?

Rinita alergică sau febra fânului cum mai este cunoscută, ar putea fi tratată, în viitor, cu ajutorul toxinei botulinice, cea mai eficintă substanţă împotriva ridurilor.
  • Publicat:
Febra fânului, tratată cu botox?
Cuprins
  1.  
  2.  

Rinita alergică sau febra fânului cum mai este cunoscută, ar putea fi tratată, în viitor, cu ajutorul toxinei botulinice, cea mai eficintă substanţă împotriva ridurilor.

Potrivit unui studiu australian, toxina, folosită cu succes nu doar în industria frumuseţii, ci şi ca tratament împotriva spasmelor, ar putea deveni, în viitor, un leac eficace şi pentru suferinzii de rinită alergică.

Specialiştii au realizat un studiu pe parcursul căruia participanţilor li s-a aplicat pe nas un gel pe bază de toxină botulinică, în felul acesta calmându-le congestia, precum şi senzaţia continuă de mâncărime şi strănut. O singură aplicare se pare că are efect pentru 3 luni.

Dar cum acţionează acest gel? Potrivit experţilor australieni, toxina botulinică are efect asupra terminaţiilor nervoase de la nivelul nasului şi blochează eliberarea unor substanţe chimice care au un rol major în apariţia simptomelor neplăcute.

Toxia botulinică este o substanţă produsă de o bacterie deosebit de periculoasă pentru organismul uman. Manevrată de specialişti, toxina are capacitatea de a relaxa musculatura, iar pentru prima dată a fost folosită de către oftalmologi care tratau cu ajutorul ei clipitul necontrolat. În cosmetică a intrat în anii ’90, după ce un oftalmolog canadian a observat că pacienţilor săi le dispăreau ridurile din zona în care îi injecta.

 

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan