Eşti tristă? Fugi la shopping!

Terapia prin shopping, departe de a fi un fenomen social superficial, este "o modalitate eficientă de reducere a tristeţii" şi poate creşte de până la trei ori sentimentul de fericire, conform dailymail.co.uk, citată de Mediafax.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Eşti tristă? Fugi la shopping!

Terapia prin shopping, departe de a fi un fenomen social superficial, este „o modalitate eficientă de reducere a tristeţii” şi poate creşte de până la trei ori sentimentul de fericire, conform dailymail.co.uk, citată de Mediafax.

Cercetătorii de la Universitatea din Michigan susţin că „terapia prin shopping” ar trebui reconsiderată, deoarece îi poate ajuta pe oameni să treacă mult mai uşor peste stările de melancolie.

Aceştia au efectuat trei experimente pentru a demonstra faptul că mersul la cumpărături le-a conferit subiecţilor posibilitatea de a ţine sub control senzaţia de tristeţe.

Astfel, mersul la shopping este cu până la 40% mai eficient în privinţa îmbunătăţirii stării psihice, persoanele care au cumpărat ceva fiind de trei ori mai fericite decât cele care doar se uitau la produsele din vitrină sau se plimbau printre rafturi.

Cercetări anterioare au arătat că persoanele care mergeau la cumpărături resimţeau aceleaşi stări pozitive şi mai târziu, când rememorau momentele petrecute în magazin, mai ales atunci când mersul la shopping fusese motivat de dorinţa de a trece peste o stare psihică negativă.

„Terapia prin shopping – mersul la cumpărături pentru a contracara stările psihice negative – este adeseori considerată ineficientă, păguboasă şi o parte întunecată a comportamentului consumatorului, dar teoria noastră este că această terapie are o reputaţie mult prea rea şi că shoppingul poate fi o metodă eficientă de reducere a tristeţii”, au explicat cercetătorii americani.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”