Emisiunile bune de televiziune cresc pofta de mancare

. Oamenii mananca mai mult atunci cand se uita la televizor, iar cantitatea alimentelor creste direct proportional cu calitatea programelor de divertisment, arata un studiu recent
  • Publicat:
  • Actualizat:
Emisiunile bune de televiziune cresc pofta de mancare
Diet news

Emisiunile bune de televiziune cresc pofta de mancare, au decretat specialistii americani. Oamenii mananca mai mult atunci cand se uita la televizor, iar cantitatea alimentelor creste direct proportional cu calitatea programelor de divertisment, arata un studiu recent. Atunci cand atentia creierului este distrasa, acesta nu observa ceea ce se intampla in zona gurii, iar oamenii nu iau in seama senzatia de satietate transmisa de organism. Expertii au studiat comportamentele alimentare in timpul vizionarii unor emisiuni de televiziune masurand cantitatea de chipsuri consumata. Voluntarii au consumat cu 44% si, respectiv, cu 42% mai multe chipsuri in timp ce s-au uitat la emisiunile preferate, fata de perioadele in care nu s-au uitat la televizor. Multe studii au asociat obezitatea cu privitul la televizor, iar aceasta legatura apare din cauza sedentarismului. Cercetatorii americani spun insa ca emisiunile bune de divertisment sunt cele mai vinovate. „Daca vrei sa slabesti, stinge televizorul sau vizioneaza ceva plictisitor”, e sfatul lor.

Mai putine calorii, mai multi ani de viata
Expertii stiu ca reducerea numarului zilnic de calorii consumate se traduce printr-o viata mai lunga, dupa ce au facut sute de studii. Insa, acum, au gasit si o explicatie. „Dupa 72 de ani de cercetari in care nu am putut nicicum sa aflam cum functioneaza exact dieta hipocalorica, acum am reusit. Explicatia sta intr-o gena numita pha-4 pe care am gasit-o „responsabila” de longevitate cu conditia restrictiilor calorice”, a declarat unul dintre medici. Si totusi cu cat ar trebui sa reducem numarul caloriilor ca sa ne asiguram o viata mai lunga? Greu de spus. Dupa ce intai au vehiculat cifre de 60-70% din consumul normal, acum specialistii vorbesc de o medie de 40%.

Supa impotriva obezitatii
O reteta de supa rece pe baza de iaurt bulgaresc poate contribui la prevenirea obezitatii tinerilor europeni. Supa numita Tarator este pregatita plecand de la iaurt la care se adauga castraveti taiati, nuci zdrobite, usturoi pisat si se asezoneaza cu marar. Comisia Europeana a laudat contributia Bulgariei si a publicat reteta pe mai multe site-uri de sanatate. Iaurtul favorizeaza mai ales sistemul imunitar din corpul uman si contribuie la prevenirea osteoporozei si arterosclerozei.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Fereste-te de pericolul all inclusive!
Fereste-te de pericolul all inclusive!
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân