Efectul surprinzător al consumului de peşte

Consumul regulat de peşte protejează împotriva pierderii auzului datorate îmbătrânirii.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Efectul surprinzător al consumului de peşte

Consumul regulat de peşte protejează împotriva pierderii auzului datorate îmbătrânirii.

Cercetătorii care au realizat acest studiu (de la “Brigham and Women’s Hospital” din Boston) estimează că un consum regulat de peşte permite prevenirea – într-o anumită măsură – a problemelor de auz cauzate de îmbătrânire, sau cel puţin întârzie declanşarea acestora ori atenuează amploarea tulburărilor respective. De asemenea consumul de crustacee ar avea aceleaşi beneficii în privinţa auzului.

Acest studiu a fost realizat pe femei, dar nu există nici un motiv pentru care efectul nu s-ar aplica şi la bărbaţi. Studiul a durat aproximativ 20 de ani şi a implicat 65.000 de femei, iar obiceiurile lor alimentare au fost corelate cu pierderea naturală a auzului (deci excluzând cauzele traumatice), acest fenomen fiind asociat de regulă cu înaintarea în vârstă.

Unul din cele mai importante rezultate ale studiului arată că femeile care au mănâncă cel puţin două porţii de peşte săptămânal (indiferent ce tip de peşte) au un risc mai mic cu 20% de diminuare a auzului în raport cu cele care nu consumă deloc sau foarte rar peşte.

Sursa: www.passionsante.be

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”