Drona care ţine loc de animal de companie

Specialiştii de la compania I Heart Engineerring au creat un dispozitiv, de fapt o dronă, care este setată să-şi urmărească stăpânul de la o distanţă sigură în aer, filmează întreaga călătorie şi poate depista locul în care se află aceasta cu ajutorul unor coordonate prestabilite.
  • Publicat:
Drona care ţine loc de animal de companie

Specialiştii de la compania I Heart Engineerring au creat un dispozitiv, de fapt o dronă, care este setată (folosind algoritmi de inteligenţă artificială) să-şi urmărească stăpânul zburând de la o distanţă sigură în aer, filmează întreaga călătorie şi poate depista locul în care se află aceasta cu ajutorul unor coordonate prestabilite.

Dispozitivul numit PetAR este încă în faza de experiment însă, dacă va trece cu brio de toate testele de siguranţă, ar putea constitui un ajutor de nădejde pentru bolnavii de Alzheimer care se confruntă des cu pierderi de memorie şi care se îndepărtează de casă, punându-şi în pericol viaţa.

De asemenea, drona poate fi de folos şi celor fac sporturi extreme, cum este paraşutismul, semnalând necesitatea intervenţiei rapide de ajutorare a persoanelor care întâmpină probleme tehnice la utilizarea echipamentului de siguranţă.

Aveţi mai jos un video cu descrierea detaliată a dronei:

 

 

 

Sursa: popsci.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru
Senior Editor - Paula Rotaru
Senior Editor, [email protected] S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați de starea de bine a românilor. Ține legătura cu medici din toate domeniile și ... citește mai mult
Cum să ai mâini apetisante
Cum să ai mâini apetisante
Recomandare video
Cancerul colorectal (colon și rect): când se face operația minim invazivă
Recomandări:
Consumi alcool? Riști să te îmbolnăvești de peste 60 de boli
Consumi alcool? Riști să te îmbolnăvești de peste 60 de boli
Adrian Titieni este invitat la podcastul ALTCEVA cu Adrian Artene
Adrian Titieni este invitat la podcastul ALTCEVA cu Adrian Artene