Drona care ţine loc de animal de companie

Specialiştii de la compania I Heart Engineerring au creat un dispozitiv, de fapt o dronă, care este setată să-şi urmărească stăpânul de la o distanţă sigură în aer, filmează întreaga călătorie şi poate depista locul în care se află aceasta cu ajutorul unor coordonate prestabilite.
28.05.2013
Drona care ţine loc de animal de companie

Specialiştii de la compania I Heart Engineerring au creat un dispozitiv, de fapt o dronă, care este setată (folosind algoritmi de inteligenţă artificială) să-şi urmărească stăpânul zburând de la o distanţă sigură în aer, filmează întreaga călătorie şi poate depista locul în care se află aceasta cu ajutorul unor coordonate prestabilite.

Dispozitivul numit PetAR este încă în faza de experiment însă, dacă va trece cu brio de toate testele de siguranţă, ar putea constitui un ajutor de nădejde pentru bolnavii de Alzheimer care se confruntă des cu pierderi de memorie şi care se îndepărtează de casă, punându-şi în pericol viaţa.

De asemenea, drona poate fi de folos şi celor fac sporturi extreme, cum este paraşutismul, semnalând necesitatea intervenţiei rapide de ajutorare a persoanelor care întâmpină probleme tehnice la utilizarea echipamentului de siguranţă.

Aveţi mai jos un video cu descrierea detaliată a dronei:

 

 

 

Sursa: popsci.com

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Sala de sport şi machiajul
Sala de sport şi machiajul
Cel mai nou articol Video:
Chef Vasi Bejenaru: cea mai gustoasă rețetă de fasole cu ciolan afumat
Recomandări:
Mai oferă vaccinurile actuale protecție împotriva variantei Omicron?
Mai oferă vaccinurile actuale protecție împotriva variantei Omicron?
O femeie de 30 de ani, vindecată de HIV fără tratament
O femeie de 30 de ani, vindecată de HIV fără tratament