Dragostea poate dura…o viaţă. Depinde câtă răbdare ai!

Senzaţia de fluturi în stomac şi de permanentă îndrăgosteală pot ţine o viaţă întreagă? Aceasta este întrebarea la care şi-a propus să găsească un răspuns doctorul în psihologie Bianca Acevedo. Aceasta i-a întrebat pe cei 17 voluntari, cu vârste de peste 50 de ani, înscrişi în cadrul studiului să răspundă la întrebarea ”cât durează dragostea?”, asta în timp ce li se arăta o fotografie cu soţul sau soţia.
Dragostea poate dura…o viaţă. Depinde câtă răbdare ai!

Senzaţia de fluturi în stomac şi de permanentă îndrăgosteală pot ţine o viaţă întreagă?

Aceasta este întrebarea la care şi-a propus să găsească un răspuns doctorul în psihologie Bianca Acevedo. Aceasta i-a întrebat pe cei 17 voluntari, cu vârste de peste 50 de ani, înscrişi în cadrul studiului să răspundă la întrebarea ”cât durează dragostea?”, asta în timp ce li se arăta o fotografie cu soţul sau soţia.

În momentul acordării răspunsului, creierul participanţilor a fost monitorizat iar rezultatele au fost cu totul surprinzătoare. Se pare că reacţia cerebrală a subiecţilor a fost întocmai precum cea a adolescenţilor amorezaţi. Cu o singură diferenţă: în cazul adulţilor, o anumită zonă din creier asociată cu anxietatea în tinereţe a reacţionat acum cu totul diferit, în sensul că acea regiune emana o senzaţie de calm, optimism şi bună dispoziţie.

Cu alte cuvinte, spre bătrâneţe, creierul nostru suferă modificări şi astfel dragostea capătă alte valenţe, spre deosebire de aventurile din prima parte a vieţii.

Recomandări: