Dr. Mihail Pautov: „Mama este 100% ucraineancă, tata este jumătate rus, jumătate român”

În contextul războiului dintre Rusia și Ucraina, dr. Mihail Pautov, medic specialist în chirurgie generală, a transmis un mesaj pe rețelele sociale.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Dr. Mihail Pautov: „Mama este 100% ucraineancă, tata este jumătate rus, jumătate român”
Dr. Mihail Pautov: „Mama este 100% ucraineancă, tata este jumătate rus, jumătate român”

În contextul războiului dintre Rusia și Ucraina, dr. Mihail Pautov, medic specialist în chirurgie generală la Institutul Clinic Fundeni, Secția de Chirurgie Generală și Transplant Hepatic, a transmis un mesaj pe rețelele sociale și susține că i se face rușine de faptul că se consideră rus atunci când se uită la televiziunea națională din Rusia, la modul în care este prezentată situația din Ucraina. Medicul menționează că mama lui este 100% ucraineancă, iar tatăl este jumătate rus, jumătate român”.

Dr. Mihail Pautov: „Mama este 100% ucraineancă, tata este jumătate rus, jumătate român”

De mic mă consider rus. M-am născut în fostul URSS – la Chișinău; mama este 100% ucraineancă, tata este jumate rus, jumate român. Sunt vorbitor nativ de limba rusă, am urmărit de mic canale rusești, am vorbit rusă cu prietenii, vorbim rusă acasă.

Am rude și mulți prieteni și colegi chirurgi în Odesa și Kiev. Țin legătura cu ei. Au bagajele făcute, subsolul pregătit pentru adăpost. Nimeni nu înțelege nimic. Noaptea nu prea se doarme, se aud focuri și avioane. Nu la graniță, ci în Odesa și Kiev. Le este frică tuturor. Le-am oferit adăpost și sprijin oricând au nevoie, din păcate însă acum nu mai pot părăsi țara – nu o să îi lase.
În realitate, rușii și ucrainenii sunt și se simt înfrățiți ca popoare. Ce se întâmplă acum este de neînțeles, nici pentru ruși și nici pentru ucraineni. Un popor fricos și adormit (rus) care își atacă propriii frați care nu înțeleg nimic. Sper că acest popor să se trezească cât de curând și să sugrume această demență din interior.
Când mă uit la televiziunea națională din Rusia, 1TV (pervii canal) mi se face rușine de faptul că mă consider rus. Se vorbește despre cum Rusia salvează refugiații ucraineni loviți de teroriști, despre cum armata rebelă din Ucraina atacă avioanele păcii de deasupra Kievului, ajutoare umanitare și chiar și interviuri cu ucraineni care susțin că îi așteaptă la ruși să îi salveze. Asta văd rușii la TV.
Ce trebuie făcut? De evitat un conflict militar major, dar impuse cele mai aspre sancțiuni împotriva Rusiei și a oligarhilor lor. Ești oficial rus? Papa!
Vor suferi rușii? Categoric da.
Merită asta? Categoric da, pentru că au ținut la sân și au sprijinit un dictator dement, un caz psihiatric paranoid ajuns la conducerea celei de-a doua puteri militare din lume”,  a scris medicul pe pagina sa de Facebook.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”