Două surori, în stare gravă la interval de 30 de zile. Produsul care le-a băgat în spital e folosit de femeile din toată lumea

Tinerele au fost la un pas de moarte după ce au folosit un anumit tip de tampoane
  • Publicat:
Două surori, în stare gravă la interval de 30 de zile. Produsul care le-a băgat în spital e folosit de femeile din toată lumea
sursa foto: Envato

Javon Johnson, mama a două tinere din Elkhart, Indiana, SUA, a declarat șocată că ambele sale fiice au ajuns la spital în stare gravă după ce au folosit același timp de tampoane. Tinerele au fost internate săptămâni bune în spital, iar medicii s-au luptat să le țină în viață!

Două surori, la un pas de moarte din cauza unor tampoane

Javon Johnson, mamă a șase copii, a mărturisit că fiica ei cea mare, Devine Johnson, în vârstă de 21 de ani, a petrecut o săptămână la terapie intensivă anul trecut. Ulterior, adolescenta a fost diagnosticată cu sepsis, din cauza sindromului de șoc toxic (TSS) cauzat de un tampon.

Javon a primit al doilea șoc când și fiica sa cea mică, Jaya, a avut același diagnostic ca sora ei. Ambele fete au folosit același tip de produs pentru menstruație, la doar câteva săptămâni distanță.

Citește și: Povestea unei supraviețuitoare de sepsis din România: „Infecția mi-a ajuns la creier. Eram aproape inconștientă”

Substanțele chimice din absorbante le-au băgat în spital

Femeia a povestit că Jaya Johnson, în vârstă de 17 ani, a dezvoltat aceeași infecție după ce a folosit un tampon identic cu al surorii sale, Devine. Jaya a ajuns de urgență la spital pe 2 iulie, chiar de Zilei Independenței.

Ambele fete aveau simptome ale unei infecții virale, cu greață, febră mare și roșeață în palme. Inițial, mama celor două surori a mărturisit că s-a gândit că Jaya a făcut insolație în timpul unei vacanțe de familie în Florida.

Ulterior, specialiștii au dezvăluit faptul că infecțiile fetelor erau cauzate de substanțele chimice din tampoanele super plus. Mama lor a făcut un apel către alte mămici în ceea ce privește diversele tipuri de tampoane care se regăsesc în comerț. Ea le-a sfătuit să nu mai folosească varianta super plus a absorbantelor.

„Nu ne venea să credem că ni s-a întâmplat din nou. Care erau șansele? Tocmai am scos un copil de la ATI, care încă se recuperează, iar acum avem un alt copil care era pe cale să moară. Eu și soțul meu suntem recunoscători pentru că ambele au supraviețuit”, a declarat femeia.

Au crezut că au infecții virale

Devine, fata de 21 de ani, tocmai își terminase ciclul menstrual, când a dezvoltat simptome asemănătoare unei răceli, înainte de a ajunge la camera de urgență. Analizele de sânge au arătat că tânăra a avut șoc septic, în urma unei infecții cauzată de un tampon.

O lună mai târziu, fiica ei mai mică, Jaya, a început să se simtă rău în timpul vacanței din Florida. Atunci, medicii au trimis-o acasă și i-au prescris ibuprofen pentru o infecție virală. Dar a ajuns iar la spital, după ce mama sa a găsit-o leșinată în casă: „Jaya a folosit doar tampoane în zilele de menstruație. Eram în Florida într-o vacanță de familie și a vrut doar să le folosească pentru a înota. Medicii au spus că a folosit tampoanele super plus și că ar fi trebuie să le evite. Devine le-a folosit întotdeauna. Ambele au folosit din aceeași cutie.”

Mama lor a tras un semnal de alarmă

Javon a mai completat faptul că aceste incidente le-a lăsat pe fiicele sale cu imunitatea la pământ, iar acum nu mai permite niciuneia dintre cele șase fiice să folosească tampoane.

A trecut aproximativ un an și starea lor de sănătate s-a îmbunătățit, dar inițial au fost dărâmate fizic și psihic. Slavă Domnului că niciuna dintre ele nu a avut nevoie de kinetoterapie. Jaya și Devine nu mai folosesc niciun tip de tampoane. Medicii ne-au spus că nu pot gestiona substanțele chimice din existența absorbantelor. Mi-aș dori ca oamenii să acorde atenție diferitelor tipuri de tampoane. Sunt îngrijorată că s-ar putea întâmpla același lucru și cu celelalte fiice ale mele.”, a mai completat aceasta.

Citește și: Cât de des trebuie să schimbi tamponul pentru a evita Sindromul Şocului Toxic?

Sursa: Mirror.co.uk. 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân