Două femei, însărcinate cu același bebeluș. Copilul venit pe lume în octombrie 2023 e perfect sănătos

În Spania s-a născut primul bebeluș din Europa care a fost purtat în pântece de două femei
  • Publicat:
Două femei, însărcinate cu același bebeluș. Copilul venit pe lume în octombrie 2023 e perfect sănătos
sursa foto: Facebook Dr. Gustavo Carti

Două femei din Spania au uimit pe toată lumea, după ce s-a aflat că ambele au fost însărcinate cu același copil. Pe 30 octombrie, copilul a venit pe lume sănătos, acesta fiind și primul nou-născut din Europa care a crescut în pântecele a două femei.

Două femei au fost însărcinate cu același copil

Cele două femei din Spania care au fost gravide cu același copil formează un cuplu. Azahara, 27 de ani, și Estefanía, 30 de ani, au dezvăluit că și-au dorit să experimenteze ce înseamnă să fii gravidă, așa că au apelat la specialiști.

Deși situația a fost una neobișnuită, dorința lor a fost îndeplinită de tehnologia INVOcell.

Ce presupune INVOcell

Conform presei internaționale, INVOcell este un dispozitiv care funcționează ca un mic incubator și care este plasat sub colul uterin al unei femei. În acest mod, dezvoltarea embrionului în primele zile are loc în interiorul corpului, nu într-un laborator. După ce embrionul s-a dezvoltat, INVOcell este extras, iar embrionul este transferat în uterul celei de a doua femei, cea care va purta și sarcina timp de 9 luni.

Femeile din Spania au apelat la clinica Juaneda Fertility, iar dr. Gustavo Carti a fost cel care le-a coordonat pe cele două. De precizat că echipa lui Carti este prima din Europa care a realizat această procedură.

Sarcina a decurs perfect, iar Derek Eloy, fiul acestora, s-a născut pe data de 30 octombrie, la maternitatea spitalului Juaneda, din Palma de Mallorca, Spania. La naștere, micuțul a avut 3,3, kilograme și a fost perfect sănătos.

Sursa: elespanol.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân