Descoperire majoră în istoria cancerului. Un medicament a vindecat toți pacienții participanți la studiu

  • Publicat:
Descoperire majoră în istoria cancerului. Un medicament a vindecat toți pacienții participanți la studiu

Avans masiv în tratarea cancerului: Un nou medicament pentru cancerul colorectal i-a uimit pe medici după ce a vindecat toți pacienții care au participat la studiu.

Dostarlimab, un medicament cu molecule produse în laborator care acționează ca anticorpi înlocuitori în corpul uman,  a reușit să vindece toți cei 12 pacienți care au participat la studiu și care acum – la un an de la începerea studiului -, sunt considerați în remisie.

„Pentru prima dată când se întâmplă așa ceva în istoria cancerului”

Medicii le-au făcut investigații precum endoscopii, RMN și au descoperit că nu mai există urmă de cancer în corpul lor.

Dr. Luis A. Diaz Jr, medic în New York a spus că „este pentru prima dată când se întâmplă așa ceva în istoria cancerului”. Descoperirile fenomenale au fost publicate în New England Journal of Medicine.

Dr. Alan P. Venook a spus pentru New York Times că un astfel de studiu în care toți pacienții să se vindece de cancer este „nemaiauzit”.

Niciun pacient nu a suferit complicații după administrarea medicamentului

Dr. Venook este specialist în cancerul colorectal la Universitatea din California și nu a fost implicat în cercetare, însă a analizat detaliile studiului și spune că niciun alt studiu nu a mai avut rezultate atât de bune.

El a fost impresionat de faptul că niciun pacient nu a suferit complicații semnificative la medicament.

Cei 12 pacienți urmau să treacă, după încheierea studiului, prin tratamente dure, precum chimioterapia, radiațiile și operații invazive, acestea putând duce la disfuncții ale intestinului, urinare și chiar sexuale. Nu mai este însă nevoie de acestea.

Pacienții se așteptau să treacă prin tratamentele tradiționale, după ce finalizarea studiului, însă nu a mai fost cazul. „Au fost multe lacrimi de fericire”, a spus unul dintre autorii studiului.

Progres major în tratarea cancerului, în ultimii ani

Dostarlimab este cel mai recent medicament care face valuri în oncologie, mulți medici considerând că este un pas extrem de important în vindecarea cancerului.

Pe lângă aceasta pastilă, cercetătorii au descoperit că medicamentul numit Vaxinia ar putea juca un rol important, de asemenea, în lupta cu cancerul, după ce a fost testat pe animale.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cristina Tudor - Redactor
Și-a început activitatea în jurnalismul online în redacția Digi24, în 2014, unde a petrecut câțiva ani buni. Acolo a redactat articole în toate domeniile, însă cu timpul a început să se contureze o predilecție către subiectele legate de sănătate, realizând inclusiv o campanie ce ...
citește mai mult
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan