De ce femeile sunt mai friguroase decât bărbații. „Această intoleranță poate fi provocată de grăsimea corporală”

Experții au dezvăluit motivul pentru care femeile sunt mai friguroase decât bărbații în sezonul rece. 
  • Publicat:
De ce femeile sunt mai friguroase decât bărbații.
sursa foto: Shutterstock

Iarna, femeile simt mai mult frig decât bărbații, iar specialiștii au explicat care sunt motivele. În această perioadă există persoane care sunt mult mai friguroase, în special femeile. Iată și explicația pentru acest motiv! 

De ce femeile sunt mai friguroase decât bărbații

De ani de zile, cercetătorii încearcă să afle de ce femeile simt mai mult frig decât bărbații. Conform unui studiu, publicat în 1992, se susținea că femeile au o temperatură corporală mai ridicată decât partea masculină, ceea ce le face să simtă mult mai mult frigul în sezonul rece.

Se pare că totul se datorează ratei metabolice, care este mult mai inferioară la femei decât la bărbați. S-a dovedit că bărbații au o rată metabolică cu 23% mai mare, ceea ce înseamnă că metabolismul funcționează mai lent la femei și, din acest motiv, menținerea temperaturii corporale este mai dificilă la ele.

Rata metabolică este mult mai mică la femei

„Bărbații și femeile resimt temperatura diferit. Aceasta este o diferență evolutivă între sistemele de detectare a căldurii în rândul celor două sexe, care este legată, printre altele, de procesul de reproducere și de îngrijirea descendenților”, spun cercetătorii în studiul publicat în Journal Global Ecology and Biogeography.

Citește și: Cafeaua care îți întărește sistemul imunitar. Bonus: are mai puțină cofeină decât varianta clasică

De asemenea, încetinirea metabolismului se accentuează odată cu înaintarea în vârstă. De exemplu, persoanele mai în vârstă au o scădere a metabolismului bazal, pierdere de masă musculară și tonus vascular, ceea ce conduce la un risc mai mare de hipotermie.

Masa musculară scăzută influențează senzația de frig

Totodată, masa musculară la femei este mult mai mică decât la bărbați, de aceea, influențează senzația de frig în timpul iernii. Pentru a lupta împotriva frigului, ele trebuie să aibă un procentaj mai mare de grăsime corporală, mai ales pe șolduri și coapse. Pe de altă parte, se crede că frigul ajută la accelerarea consumului de grăsimi.

Când termometrul scade până la 17 °C, organismul tinde să producă țesut adipos brun, o grăsime benefică care arde energie și glucoză și produce căldura necesară pentru menținerea temperaturii corporale”, a precizat specialistul în nutriție Carolina Pérez.

Drept urmare, pierderea de grăsime în timpul iernii și un procent scăzut de masă musculară pot fi cauzele pentru care femeile simt mult mai mult frig, conform 20minutos.es.

Citește și: Ce e „medicina longevității”, de fapt. Cum îți poți prelungi viața cu 20 de ani

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân