Cumpărăturile de Crăciun cresc ritmul cardiac cu 30%

Un nou studiu arată că sesiunile de shopping de Sărbători cresc ritmul cardiac cu 30%.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cumpărăturile de Crăciun cresc ritmul cardiac cu 30%
FOTO: pexels.com / Cumpărăturile de Crăciun cresc ritmul cardiac cu 30%

Un nou studiu arată că goana după cumpărăturile de Crăciun pot fi la fel de stresante ca participarea la maraton, pentru că în timpul cumpărăturilor ritmul cardiac poate creşte cu aproximativ 30%. Datele au fost obţinute de un marketplace, după ce participanţii la studiu au purtat un aparat de măsurare a ritmului cardiac în timpul unei sesiuni de shopping de 60 de minute.

Acelaşi studiu atată că 55% dintre persoanele care merg la shopping au atins oboseala cauzată de cumpărăturile festive în doar 45 de minute, iar 80% dintre participanţi au avut o dereglare a ritmului cardiac, care presupune creştere a numărului de bătăi a inimii faţă de normal. Pentru a evita aceste probleme, studiul recomandă acestora efectuarea sesiunilor de cumpărături festive în reprize scurte, denumite ”Cumpărături intensive în interval scurt”.

Sesiunile de cumpărături în reprize scad stresul şi devenim mai cumpătaţi

“Pregătirea pentru > este o formă populară de exerciţiu în acest moment, cumpărătorii făcând shopping în reprize scurte, dar intense, urmate de perioade scurte de recuperare. Acest tip de antrenament va menţine ritmul cardiac ridicat. Reprizele de circa 10 minute de cumpărături online sau achiziţionarea de articole unice în pauza de masă pot să scadă stresul şi ajută la echilibrarea nivelului de adrenalină. De regulă, potrivit studiilor noastre, pe anumite site-uri de cumpărături, luni este ziua cu cele mai bune oferte pentru cumpărături online. De asemenea, unele articole sunt cu circa 18% mai ieftine în magazinele online la începutul săptămânii decât vineri, sâmbătă sau duminică. Astfel cumpărătorii pot economisi sute, chiar mii de lei pe an doar prin schimbarea zilei în care îşi fac cumpărăturile pe internet”, explică Simion Cata, directorul marketplace-ului.

TOP-ul produselor ieftine de Sărbători

Jocurile de familie au fost în medie mai ieftine cu 18,1% în ziua de luni decât ziua de vineri, arată o altă cercetare efectuată timp de trei luni pe un eşantion de 7642 de produse de pe site-urile de profil. Pe locul doi se clasează ochelarii de soare, care au fost cu 17% mai ieftini, urmate de jocurile video care au fost cu 15,2% mai ieftine lunea decât sâmbăta. Următoarele în clasament sunt trackerele de fitness şi corturile, care au fost cu 7,8% mai ieftine la începutul săptămânii, în timp ce trambulinele au fost cu 7,7% mai ieftine, iar valizele au fost cu 8,9% mai ieftine. Diferenţe mai mici au fost realizate la console de jocuri, tunzătoare de iarbă, pantofi de alergare, scaune de maşină şi grătare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030