Cum ne influențează sănătatea partenerul de cuplu

Un nou studiu sugerează că partenerul de cuplu are o influență majoră asupra sănătății noastre și mai ales asupra obiceiurilor pe care le avem.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cum ne influențează sănătatea partenerul de cuplu
Cum ne influențează sănătatea partenerul de cuplu

Cercetătorii susțin că partenerii într-un cuplu tind să aibă același comportament în privința sănătății și aceeași factori de risc. Acest trend ar putea fi posibil deoarece oamenii au tendința de a forma relații cu persoane cu care împărtășesc aceleași interese. Cercetătorii menționează că de asemenea în relația de cuplu partenerii pot avea o influență negativă unul față de celălalt. Astfel, ei sugerează că aceștia ar trebui să lucreze împreună la îmbunătățirea factorilor de sănătate precum dietă și exercițiu fizic.

Un nou studiu condus de oamenii de știință ai unui spital din Boston a avut în vedere peste 5.000 de cupluri. Cercetătorii au raportat că 79% dintre ei se află în categoriile de boli cardiovasculare, diete nesănătoase și urmarea unor exerciții inadecvate.

”Ce ne-a motivat să facem acest studiu a fost faptul că sistemul medical din Statele Unite este creat în jurul individului”, explică pentru Healthline Dr. Samia Mora, medic asociat al spitalului și autor al studiului.

Cuplurile: cum sunt afectate?

Factorii depind de la un cuplu la altul. Aceștia pot fi simpli, atunci când te simți confortabil să locuiești cu partenerul sau se pot complica atunci când există o influență negativă în cuplu. În pandemia de COVID-19, de exemplu, cuplurile tind să mănânce și să facă aceleași lucruri: să se uite la televizor, să mănânce mâncare în plus sau chiar să fumeze. În general, atunci când ne alegem partenerul, suntem atenți la dietă, backgroundul socioeconomic sau alegerile din stilul de viață.

Cum ne influențează partenerul?

Mesajul studiului vine pentru fiecare cuplu care ar trebui să se îngrijească mai mult de starea de sănătate. De exemplu, avem un bărbat care suferă de obezitate și decide să aibă mai multă grijă de sănătatea sa și să-și schimbe complet viața. Treptat, cu multă muncă ajunge să aibă o siluetă bine definită, ba chiar devine antrenor de fitness certificat și își deschide și un business. Ce are de câștigat soția lui din asta? La rândul ei, își îmbunătățește starea de sănătate și renunță la tot ce este nociv pentru ea: nu mai fumează, mănâncă echilibrat, face mișcare, se antrenează. Amândoi au scăpat le lupta kilogramelor în plus și problemele legate de sănătate.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”