Cum ar trebui sa procedeze parintii aflati in divort?

Cand intr-o familie exista si copii, divortul se poate transforma intr-o adevarata drama.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cum ar trebui sa procedeze parintii aflati in divort?
Cum ar trebui sa procedeze parintii aflati in divort?

Cand intr-o familie exista si copii, divortul se poate transforma intr-o adevarata drama. Fostii soti trebuie sa isi disocieze viata conjugala de viata parentala. Daca acum nu mai sunt soti, ei nu pot uita ca sunt parintii acelorasi copii.

Acolo unde copiii sunt liberi sa locuiasca cu cine vor si convocati sa vorbeasca despre toate problemele profunde pe care le provoca despartirea parintilor, exista un climat de incredere. Copiii devin niste mari intelepti, niste indrumatori echitabili daca sunt invatati ca se poate vorbi fara ura sau repros despre o situatie dificila.

Divortul e considerat una dintre cele mai importante cauze de stres. Dificultatea de a accepta situatia, teama de schimbare si de necunoscut sunt sentimente normale si fac parte din procesul de vindecare. Cand emotile domina si ramane prea putin loc pentru ratiune, nefericirea poate afecta corpul si spiritul, ideile si dorintele, munca si distractiile. Invatati cum sa va gestionati emotiile!


 
Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”