Culoarea părului care îi atrage pe bărbați la o femeie. MOTIVUL o să te surprindă!

Te-ai întrebat vreodată care este cea mai atrăgătoare culoare a părului? Iată care este culoarea părului care îi atrage pe bărbați.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Culoarea părului care îi atrage pe bărbați la o femeie. MOTIVUL o să te surprindă!
Foto: envato

Te-ai întrebat vreodată care este cea mai atrăgătoare culoare a părului sau lungime? Iată că s-au făcut studii și în acest sens, iar cercetătorii au descoperit că în cazul femeilor caucaziene, părul lung și deschis la culoare este considerat extrem de atrăgător la o femeie.

Părul deschis la culoare, un indicator al tinereții, sănătății și atracției

Atât nuanțele de șaten deschis, cât și nuanțele deschide de blond sunt considerate mai atrăgătoare față de șatenul închis sau părul brunet. Atunci când bărbații văd o femeie cu părul deschis la culoare asociază această caracteristică tinereții, sănătății și atracției.

Pe de altă parte, femeile cu părul deschis la culoare nu sunt considerate de către bărbați ca având calități de parenting. Cercetătorii au notat și alte variații destul de interesante:

  • Există dovezi care sugerează că părul deschis la culoare este un factor atrăgător în cazul femeilor sub 40 de ani.
  • Bărbații care au participat la studiu au menționat că femeile cu părul blond de lungime medie erau mai atrăgătoare comparativ cu femeile cu părul blond lung.
  • Părul lung brunet câștigă mai mult teren în fața părului blond lung.

La studiu au luat parte 110 bărbați care au dat note femeilor cu diferite nuanțe și lungimi de păr. Studiul a fost realizat doar pe femeile caucaziene cu părul brunet, șaten sau blond, de diferite dimensiuni: scurt, mediu sau lung.

„…am descoperit că părul deschis la culoare (blond sau șaten), comparativ cu părul brunet este de cele mai multe ori asociat percepției de tinerețe, sănătate și atracție și se bucură de o percepție pozitivă privind potențialele relații”, au explicat autorii studiului.

„Un păr sănătos și puternic semnifică starea generală de sănătate, ceea ce poate însemna capacitatea unei femei de a concepe și crește un copil. Pentru că părul tinde să fie mai des, mai sănătos și să crească mai repede în rândul femeilor tinere (16-24 de ani) comparativ cu femeile în vârstă, bărbații se așteaptă ca femeile tinere să-și poarte părul mai lung față de cele mature pentru a transmite semnale pentru potențialul ei de reproducere”, explică cercetătorii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân