Ești brunetă? Cum să ai grijă de sănătatea părului

Ești brunetă? Iată cum să te bucuri zilnic de acel aspect ca la salon, după un tratament și o doză de răsfăț.
  • Publicat:
Ești brunetă? Cum să ai grijă de sănătatea părului
Foto: shutterstock

Tonurile de brunet vin sub toate formele, nu neapărat acel negru intens, ci și nuanțe de castaniu deschis, ciocolatiu închis sau chiar șaten. Similar părului blond și părul brunet necesită o îngrijire minuțioasă, în special dacă îți dorești să ai în permanență acea strălucire și un fir de păr sănătos. Adevărul este că părul brunet nu este atât de pretențios, iar dacă îi oferi atenția de care are nevoie și folosești corect produsele de îngrijire potrivite părului tău, atunci te vei putea bucura de un păr sănătos. Ești brunetă? Iată cum să te bucuri zilnic de acel aspect ca la salon, după un tratament și o doză de răsfăț.

Ești brunetă? Cum să ai grijă de părul tău

Stai la distanță de procesul de vopsire

Dacă iubești să-ți vopsești părul sau să îi redai strălucirea atunci când culoarea se estompează, încearcă să nu faci abuz de acest proces și vopsește părul cât mai rar. Pentru început, optează pentru o nuanță apropiată culorii naturale părului astfel încât revopsirea lui să nu fie necesară prea curând.

Dacă vrei să-ți decolorezi părul, gândește-te de două ori

Îți spun din propria experiență, trecerea de la un păr brunet la un păr blond este usturătoare, din multe puncte de vedere. Pe lângă faptul că este un proces destul de costisitor, în special după vopsire, firul de păr este agresat și trece prin schimbări extrem de mari.

Ești brunetă? Tratamentele pentru păr, un must!

Tratamentele pentru păr te ajută să menții culoarea părului pentru mai mult timp, dar și firul de păr să rămână mai hidratat și mai sănătos. După ce șamponezi părul și utilizezi balsamul, de două ori pe săptămână poți aplica o mască tratament pe care să o lași să acționeze timp de 3-5 minute înainte de clătire.

Tratamentul cu cafea, o opțiune mai ieftină

Dacă nu vrei să investești în produse profesionale, apelează la opțiunile homemade. Aplică pe părul ud cafea măcinată, las-o să acționeze timp de 30 de minute, apoi clătește și spală părul.

Folosește protecție solară

Nu doar pielea are nevoie de protecție solară, ci și părul odată cu expunerea în exces la soare. Dacă sari peste acest pas, poți obține un aspect uscat și neîngrijit.

Folosește mai rar sursele de căldură

Încearcă pe cât de mult posibil să eviți sursele de căldură în exces. Pe timpul verii poți lăsa părul mai rebel, să se așeze natural și să nu mai abuzezi de stylere și poți chiar renunța la uscătorul de păr, pe care-l poți folosi doar cât să usuci rădăcina și scalpul pentru a nu dezvolta bacterii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân