Sustenabilitate în îngrijirea părului: ingredinte necesare părului tău

În ultimii ani, în industria de frumusețe s-a pus foarte mult accentul pe conceptul de sustenabilitate, motiv pentru care și preferințele femeilor s-au schimbat.
25.08.2021
Sustenabilitate în îngrijirea părului: ingredinte necesare părului tău
Foto: shutterstock

Pentru orice femeie, îngrijirea părului este un must have, iar produsele alese joacă un rol extrem de important. În ultimii ani, în industria de frumusețe s-a pus foarte mult accentul pe conceptul de sustenabilitate, motiv pentru care și preferințele femeilor s-au schimbat. Multe dintre ele caută atât produse blânde și prietenoase cu podoaba lor capilară, dar totodată și produse eco-friendly.

”Atunci când îți alegi produsele de îngrijire pentru păr, există câteva elemente de care trebuie să ții cont, mai ales dacă vrei să faci un bine și mediului înconjurător”, punctează Ionela Chiriac, stilist Wella Professionals.

Ingrediente de care ai nevoie în funcție de tipul de păr

Când îți alegi produsele pentru păr, ții cont de nevoile acestuia, dar și rezultatele pe care vrei să le obții. Pentru o îngrijire corespunzătoare, ținta este dublă și vizeză atât firul de păr, cât și scalpul.

Pentru toate tipurile de păr

Dacă ești în căutarea unei game de îngrijire care să respecte nevoile fiecărui tip de păr, atunci,  optează pentru ingrediente precum:

  • Aloe Vera – are proprietăți de calmare
  • Vitamina E – este un antoxidant puternic și ajută la reducerea radicalilor liberi
  • Extract de măsline – oferă un aspect neted și strălucitor
  • Ingrediente care au la bază bumbacul – pentru un aspect neted și strălucitor

Pentru scalpul uscat sau delicat

Multe persoane se confruntă cu probleme ale scalpului, fie este uscat, fie este foarte sensibil și, așa cum bine știm, un păr sănătos se datorează și unui scalp sănătos.

  • Extract de ceai alb – are proprietăți antioxidante
  • Pro-Vitamina B5 – ameliorează scalpul uscat sau sensibil
  • Glicerină vegetală – ideală pentru hidratarea scalpului uscat

Pentru scalpul gras

Excesul de sebum face ca aspectul părului să nu fie unul tocmai plăcut, iar aceasta este o reală problemă cu care tot mai multe persoane se confrută în special din cauza factorilor de mediu.

  • Argilă caolin- acest mineral natural este folosit și în îngrijirea pielii pentru a absorbi excesul de sebum. Același lucru se aplică și în cazul scalpului.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Conf. dr. Marcian Manu, SANADOR: cancer de prostată sau adenom?