Consumi alcool? Riști să te îmbolnăvești de peste 60 de boli

Un nou studiu arată că în urma consumului de alcool crește riscul de diagnostic a peste 60 de boli. Află care sunt acestea!
  • Publicat:
Consumi alcool? Riști să te îmbolnăvești de peste 60 de boli
Foto: envato

Un nou studiu arată că în urma consumului de alcool crește riscul de diagnostic a peste 60 de boli, inclusiv cele care nu au fost asociate acestui obicei nociv, precum guta, cataracta, fracturile și ulcerul gastric.

Bineînțeles, în studiul realizat de cercetătorii de la Oxford Population Health, Peking University și the Chinese Academy of Medical Sciences se menționează că în urma consumului de alcool riști să te îmbolnăvești de ciroză, accident vascular cerebral și diferite tipuri de cancer.

Asta înseamnă că alcoolul este principala cauză a acestor boli. Studiul publicat în jurnalul Nature Medicine a examinat datele de la 512.000 de adulți chinezi care au vorbit despre stilul lor de viață, dar și despre obiceiurile pe care le au privind consumul de alcool. Aproximativ o treime dintre bărbați și 2% dintre femei au menționat că beau alcool cel puțin o dată pe săptămână.

Datele studiului privind consumul de alcool

Cercetătorii au studiat istoricul medical al bărbaților timp de 12 ani și au făcut o analiză genetică pentru a clarifica dacă alcoolul era responsabil pentru bolile de care sufereau. Dintre cele 207 boli identificate la bărbați, cercetătorii au determinat că 61 dintre ele erau asociate acestui obicei nociv.

Aici au inclus și cele 28 de boli stabilite anterior de Organizația Mondială a Sănătății ca fiind asociate alcoolului, precum ciroza, accidentul vascular cerebral și cancerele gastrointestinale. Mai târziu, au fost adăugate alte 33 de boli asociate consumului de alcool, precum guta, cataracta, fracturile și ulcerele gastrice.

Potrivit NHS, ciroza face ca ficatul să nu mai funcționeze corespunzător și poate duce la insuficiență hepatică și complicații serioase care pot pune viața în pericol.

Bărbații care consumau alcool foarte des erau mai predispuși să facă un accident vascular cerebral.

La nivel global, consumul de alcool este responsabil pentru aproximativ 3 milioane de decese pe an, iar numărul acestora este în continuă creștere. Cercetări recente sugerează că adolescenții dependenți de alcool riscă să se confrunte cu depresie și alte afecțiuni mintale, înainte de vârsta de 24 de ani.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
STUDIU Fericirea: ce o influențează?
STUDIU Fericirea: ce o influențează?
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân