Cine ar fi crezut? Bărbaţii se îndrăgostesc mai uşor decât femeile

Potrivit unui studiu la care au luat parte peste 10.000 de persoane, bărbaţii, deşi recunosc în proporţie de 33% că au aventuri extraconjugale, se îndrăgostesc la prima vedere mult mai uşor decât femeile; mai exact, aproape jumătate dintre subiecţii de sex masculin au răspuns că au trăit emoţia dragostei la prima vedere, în comparaţie cu doar 28% dintre femei, care motivează că sunt mult mai raţionale şi analizează mai în detaliu personalitatea persoanei de sex opus.
  • Publicat:
Cine ar fi crezut? Bărbaţii se îndrăgostesc mai uşor decât femeile

Potrivit unui studiu la care au luat parte peste 10.000 de persoane, bărbaţii, deşi recunosc în proporţie de 33% că au aventuri extraconjugale, se îndrăgostesc la prima vedere mult mai uşor decât femeile.

Mai exact, aproape jumătate dintre subiecţii de sex masculin au răspuns că au trăit emoţia dragostei la prima vedere, în comparaţie cu doar 28% dintre femei, care motivează că sunt mult mai raţionale şi analizează mai în detaliu personalitatea persoanei de sex opus.

Poate că uită ei de aniversări sau cumpără în ultima clipă un cadou total nepotrivit de Sfântul Valentin, însă datele acestui studiu par să răstoarnă percepţiile şi miturile care privesc sexualitatea şi relaţiile în secolul 21.

Chestionarul care a trebuit completat de către voluntarii din diferite ţări din America , dar şi de pe teritoriul Europei, a conţinut 1.300 de întrebări (!) care privesc totul despre relaţii, sex, trăsături fizice preferate şi tipuri de personalităţi.

Printre concluziile studiului amintim: dintre toţi subiecţii chestionaţi, doar 74% sunt mulţumiţi de relaţia de cuplu iar 66% cred că partenerul este sufletul lor pereche; o treime dintre bărbaţi recunosc că au aventuri necuviincioase în afara relaţiei de cuplu, în comparaţie cu 19% dintre femei care „calcă strâmb” pe parcursul relaţiei.

Există şi câteva recomandări făcute de specialişti  pentru o relaţie durabilă şi frumoasă. Acestea includ: partide de amor cât mai dese, folosirea numelor de alint, ţinutul mâinilor, săruturile pasionale, masajul de relaxare şi folosirea mai des a cuvintelor  „Te iubesc!”.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: