Celulita ne poate proteja de demență și AVC, potrivit unui nou STUDIU

  • Publicat:
Celulita ne poate proteja de demență și AVC, potrivit unui nou STUDIU
Sursa foto: shutterstock

Femeile care au tendința de a acumula celulită în zona coapselor și a soldurilor beneficiază de protecție suplimentară împotriva demenței sau a accidentului vascular cerebral, demonstrează un nou STUDIU, potrivit DailyMail.

Grăsimea subcutanată, care duce la apariția celulitei, are rol protector

Specialiștii au concluzionat într-un studiu recent efectuat faptul că estrogenul, hormonul sexual feminin, acționează precum un antiinflamator natural. Da, ați auzit bine.

„Când oamenii se gândesc la protecția împotriva inflamației în cazul femeilor, primul lor gând este estrogenul. Dar trebuie să depășim această idee simplistă că fiecare diferența între sexe implică diferențe hormonale și expunerea la hormoni”, a menționat Alexis M. Stranahan, unul dintre coordonatorii studiului.

Oamenii de știință spun că acesta este unul dintre motivele pentru care bărbații au un risc mai mare de a dezvolta afecțiuni cauzate de inflamație, precum infarct și accident vascular cerebral.

Riscul femeilor de a dezvolta afecțiuni asociate cu inflamația crește simțitor la menopauza

Atunci când apare menopauza, femeile produc mai puțin estrogen astfel că încep să cumuleze mai multă grăsime viscerală decât grăsime subcutanată.

Acest studiu a fost efectuat pe șoareci

Cercetătorii de la Universitatea Augusta din Georgia, USA, au analizat creșterea cantității și localizarea țesutului adipos la masculii și femelele rozătoare. Aceștia au analizat nivelul hormonilor sexuali și inflamatia din creier pe măsură ce țesutul adipos al acestora a crescut în urma unei diete bogate în grăsimi.

La fel ca și-n cazul nostru, al oamenilor, femelele de șoareci au mai multă grăsime subcutanată și mai puțină grăsime viscerală decât masculii. Astfel, cercetătorii au considerat că acest tipar al depunerii de țesut adipos poate fi motivul pentru care femeile se bucură de protecție împotriva inflamației până la menopauză.

„Când am scos din ecuație grăsimea subcutanată, creierul femelelor a început brusc să arate semne de inflamație, la fel ca în cazul masculilor, iar femelele au dobândit mai multă grăsime viscerală”, a concluzionat Alexis M. Stranahan.

Citește și: Femeile sunt mai predispuse decât bărbații la inflamație cronică STUDIU

Sursă: Daily Mail

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân