Cel mai nociv aliment pentru inimă. Românii l-au consumat cel puțin o dată

Află care este cel mai nociv aliment pentru inimă și care sunt motivele pentru care trebuie să îl eviți.
  • Publicat:
Cel mai nociv aliment pentru inimă. Românii l-au consumat cel puțin o dată
Foto: shutterstock

Există multe moduri prin care poți avea grijă de sănătatea inimii. Activitatea fizică, reducerea stresului și evitarea fumatului sunt pași esențiali pentru menținerea unei inimi sănătoase. În același timp, pentru a-ți îmbunătăți sănătatea inimii, dieta joacă și ea un rol esențial și, unde pui că este cea mai eficientă?! Potrivit Lauren Manaker, medic și autor al cărții „The First Time Mom’s Pregnancy Cookbook and Fueling Male Fertility”, cel mai nociv aliment pentru inimă este hotdog-ul.

Pe lângă faptul că trebuie să incorporezi multe alimente sănătoase în alimentație, la fel de crucial este și evitarea celor nesănătoase, iar printre acestea se numără alimentele de tip fast-food, alimentele ultra-procesate și orice conține zahăr adăugat. Mai ales în exces.

Cel mai nociv aliment pentru inimă

Potrivit Lauren Manaker, medic și autor al cărții „The First Time Mom’s Pregnancy Cookbook and Fueling Male Fertility”, cel mai nociv aliment pentru inimă este hotdog-ul, iar asta pentru că are un conținut crescut de sodiu, grăsimi saturate și nitrați de sodiu folosiți pentru conservare.

Multe persoane se feresc să consume carnea roșie atunci când vine vorba de sănătatea inimii, dar de fapt alimentele care afectează inima sunt cele procesate precum hotdogii, cârnații, baconul care, în urma studiilor, au fost asociate bolilor cardiovasculare. Un studiu publicat în Current Atherosclerosis Reports arată că în urma consumului de carne procesată se poate ajunge la boala coronariană.

Există și un motiv pentru care se întâmplă acest lucru, iar totul ține de cantitatea de sodiu pe care o conține carnea procesată. Mai exact, cu 400% mai mult față de carnea neprocesată. Nu schimbă nimic faptul că înlocuiești hotdogii de porc cu cei de pui sau curcan.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân