Cel mai bătrân jucător de tenis a decis să rămână în Ucraina, în timpul războiului: Vreau să ajung la 100 de ani

  • Publicat:
Cel mai bătrân jucător de tenis a decis să rămână în Ucraina, în timpul războiului: Vreau să ajung la 100 de ani
Foto: Captură YouTube

Un ucrainean, în vârstă 97 de ani, a luat decizia admirabilă să rămână în mijlocul războiului care are loc în țara sa natală. Bătrânul, cel mai în vârstă jucător de tenis, ne oferă o lecție incontestabilă de optimism: „Sper să ajung până la 100 de ani”.

Leonid Stanislavsky, un jucător amator de tenis, a împlinit 97 de ani de 4 luni și considera că visul lui cel mai mare s-a împlinit după ce a ajuns să joace împotriva lui Rafael Nadal, câștigător a 21 de Grand Slamuri, potrivit Tennis 365.

Bărbatul, care a intrat în Cartea Recordurilor ca cel mai în vârstă jucător de tenis, spera să ajungă să-l confrunte pe teren și pe gigantul tenisului, elvețianul Roger Federer. Cu toate acestea, planurile lui au fost date peste cap acum, iar singura dorință în acest moment este supraviețuirea.

„Sper să ajung la 100 de ani”

„Sper să ajung până la 100 de ani. Trebuie să supraviețuiesc acestei situații înfricoșătoare”, a spus Stanislavsky.

„Războiul început pe 24 februarie. De pe 24 până acum, eu nu am ieșit. Am stat în casă, am provizii, frigiderul e plin. Stau acasă, nu plec nicăieri”, a adăugat el.

„Fiica mea Tanya este în Polonia și vrea să plec de aici. Însă am decis să rămân. Nu am un auz bun, astfel că dorm bine noaptea și nu aud gălăgia. Noaptea trecută, am fost bombardați, iar dimineața au început alarmele iar”, povestește bătrânul.

Bătrânul a supraviețuit celui de-Al Doilea Război Mondial

Stanislavskyi a supraviețuit celui de-Al Doilea Război Mondial, când a lucrat ca inginer aviatic pentru sovietici.

„Nu am crezut că o sa mai trec vreodată printr-un război înfricoșător, unde oamenii, din ambele părți mor – mame care își pierd copiii, soții care își pierd fii și soții. Ce este asta? La ce e bun? În secolul al 21-lea nu mai poate fi război. Războiul trebuie oprit, trebuie să se ajungă la un acord”, a declarat bătrânul.

Stanislavskyi este optimist și speră că acest conflict va avea un deznodământ în curând, iar el va putea să-și continue planul de a juca la Word Champions, pentru seniori, în Florida, luna viitoare.

Bărbatul s-a apucat de tenis la 30 de ani

Leonid Stanislavsky și-a descoperit pasiunea pentru tenis mai târziu în viață. El a început să joace tenis la 30 de ani și se antrena de trei ori pe săptămână.

„Tenisul este viața mea, este destinul meu. Am jucat tenis la un nivel serios de la 90 de ani. Am jucat în străinătate, la campionate mondiale și europene”, spune el.

Bătrânul spune că a decis să stea acasă și să aștepte sfârșitul războiului, menționând că „nu îi este frică de nimeni”.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cristina Tudor - Redactor
Și-a început activitatea în jurnalismul online în redacția Digi24, în 2014, unde a petrecut câțiva ani buni. Acolo a redactat articole în toate domeniile, însă cu timpul a început să se contureze o predilecție către subiectele legate de sănătate, realizând inclusiv o campanie ce ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân