Care sunt cele mai mari fobii ale românilor?

Experții au făcut o listă cu cele mai populare 15 fobii. Iată care sunt cele mai mari fobii ale românilor.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Care sunt cele mai mari fobii ale românilor?

Ești curios să aflii care sunt cele mai comune fobii din Europa și Statele Unite ale Americii? Experții PsychicWorld.com au făcut o listă cu cele mai populare 15 fobii și au analizat media lunară a volumului de căutări din Google pentru fiecare țară care inclusă în studiu. Iată care sunt cele mai mari fobii ale românilor.

Cele mai mari fobii ale românilor

Cea mai comună fobie în România, după volumul lunar de căutări pe Google, mai exact 4.550 de căutări, este tripofobia, adică frica de găuri. Primul loc în rândul celor mai populare fobii din Europa și SUA este ocupat de claustrofobie, adică frica de spații mici, urmată de tipofobie. Hemofobia, frica de sânge, este și ea una dintre cele mai comune fobii, dar volumul de căutări este doar de 12 din cele 41 de țări care au luat parte la studiu.

Cele mai comune fobii

Primul loc este ocupat de claustrofobie și tripofobie, iar tripofobia are cel mai mare volum de căutări dintre toate- 812.150. Pe locul doi este acrofobia, adică frica de înălțimi și agorafobia, adică frica de spații deschise.

Aracnofobia, adică frica de păianjeni și tanatofobia, adică frica de moarte ocupă locul trei, în timp ce locul patru este ocupaty de tripanofobia, adică frica de ace și monofobia, adică frica de a fi singur.

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân