Ce se întâmplă cu omul după ce moare? Ce răspuns a dat Leon Dănăilă în podcastul Altceva cu Adrian Artene

Academicianul Leon Dănăilă, medic neurochirurg, cercetător şi inventator, invitat în podcastul Altceva cu Adrian Artene.
  • Publicat:

„Ce se întâmplă cu toate informațiile stocate în creier după moarte?” a vrut să știe Adrian Artene în timpul discuției cu renumitul neurochirurg Leon Dănăilă.

„Eu mă ocup de suflet și creier… Este o problemă dificilă. Sufletul, știți, nu vreau să divulg prea multe lucruri despre acest subiect fiindcă nici eu nu știu, de abia îl studiez acum. Dar sufletul există, să știți, sufletul coordonează activitatea întregului organism. La vechii egipteni, sufletul era localizat în inimă, că dacă inima se oprește, individul respectiv moare. Pe urmă, au venit alți savanți și au zis nu, domnule, sufletul este localizat în creier.

Da, dar creierul are două emisere și atunci au zis că e în pineală, apoi că e în corpul calos, că și ăsta e unic. Fiecare și-a dat anumite păreri despre unde este localizat acest suflet. Dar el este. Dirijează prin diferite activități, nu numai prin neurotransmițători, prin hormoni și prin enzime și prin alte activități metabolice, influențează activitatea întregului organism, influențează și la distanță în afara organismului, prin anumite unde, oamenii din jur. Uneori, ați sesizat și dvs. că dacă vă întâlniți cu cineva, dacă e vesel îl vedeți după față. Simțiți că ceva nu e în regulă, dacă e supărat. Există niște activități care trădează activitatea organismului, a creierului, influențează musculatura și toate celelalte organe datorită activității creierului.

Este atât de complicată această activitate, încât nu putem încă spune mare lucru. Dar există, totuși, că după ce moare individul, acest suflet este totuși material. Este ceva, să știți. Un bec, dacă-l stingi, nu se mai vede, dar fotonii respectivi, ei nu s-au pierdut, ei sunt în Univers, așa și sufletul nostru. Moare un individ, dar un individ în Universul ăsta care e atât de mare n-are nicio valoare. Există, se duce în univers…”, a declarat Leon Dănăilă.

 

„Invitatul de față este un Dumnezeu. Știu că nu agreează asemenea comparație, dar oricum nu este un muritor. Este omul pentru care creierul nu mai are niciun secret: domnul Profesor Doctor Leon Dănăilă”, spune Adrian Artene la începutul celui mai nou episod al podcastului Altceva.

Discuția complexă pe care au purtat-o Adrian Artene și Profesorul Doctor Leon Dănăilă poate fi urmărită integral AICI:

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandări: