Ce să nu consumi niciodată dacă vrei un somn liniștit

  • Publicat:
Ce să nu consumi niciodată dacă vrei un somn liniștit

Să ai un somn bun în timpul nopții este extrem de important, mai ales că odihna suficientă înseamnă o minte mai ageră și un trup mai suplu.

Însă, știai că ceea ce consumi te poate ajuta sau nu să ai sun somn mai bun? Ceea ce consumi înainte de culcare poate avea un impact surprinzător asupra calității odihnei tale, potrivit Eat This Not That. Pe lângă câteva preparate catalogate nesănătoase chiar și unele alimente considerate sănătoase ar putea fi o idee proastă dacă îți dorești un somn liniștit.

Ce nu trebuie să consumi niciodată pentru a avea un somn liniștit

Alimente prăjite. Alimentele prăjite sunt bogate în grăsimi, motiv pentru care tind să fie dificile pentru tractul digestiv. Optarea pentru cartofii prăjiți, de exemplu, cu puțin timp înainte de culcare, se poate încheia cu indigestie și, implicit, disconfort pe timpul nopții.

Ciocolată. Ciocolata conține teobromină, o substanță care poate stimula sistemul nervos și să determine insomnii.

Alcool. Deși un pahar de vin poate aduce un sentiment de somnolență inițial, consumul de alcool poate perturba ciclul de somn și contribui la trezirea în timpul nopții.

Citrice. Portocalele, grapefruiturile, lămâile și limetele au multe de oferit pentru sănătate, de la conținutul lor ridicat de vitamina C până la fibrele lor ample, dar… Vezi AICI lista completă a alimentelor care dau efecte negative atunci când vine vorba de odihna ta.

sursa foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being