Ce exerciții să faci dacă ai spondiloză cervicală. Kinetoterapeutul Alexandru Ilie: Un ritual pe care-l poți face în fiecare zi

Pe măsură ce îmbătrânim, crește riscul apariției spondilozei cervicale. Aceasta este o formă de artrită ce apare pe fondul uzurii coloanei vertebrale. 
  • Publicat:

Dacă suferiți de spondiloză cervicală, trebuie neapărat să urmați sfaturile kinetoterapeutului Alexandru Ilie. Pentru cei care nu știu, spondiloza cervicală este o afecțiune comună care afectează coloana vertebrală cervicală. De regulă, această afecțiune se caracterizează prin deteriorarea și uzura discurilor și articulațiilor din zona gâtului. Spondiloza cervicală poate cauza disconfort în zona gâtului, umerilor și brațelor, dar și dureri mari.

Ce exerciții să faci dacă ai spondiloză cervicală

Kinetoterapeutul Alexandru Ilie recomandă ca persoanele care se confruntă cu spondiloză cervicală să facă exerciții fizice zilnice, pentru a ajuta la întărirea mușchilor din jurul gâtului și a spatelui, ameliorând astfel durerea și îmbunătățind flexibilitatea și mobilitatea coloanei cervicale.

Spondiloza cervicală este o afecțiune degenerativă, deci se întâmplă în timp. Drept urmare, exercițiile de întindere cervicală sunt excelente pentru relaxarea mușchilor și reducerea tensiunii din zona gâtului. Iată câteva exerciții simple de întindere cervicale, prezentate de kinetoterapeutul Alexandru Ilie, pe care le puteți face acasă:

Așa îți întărești mușchii gâtului

Luați un prosop mare și îl așezați la nivelul cefei. Din această poziție duceți cât puteți de mult capul înapoi, împingând în prosop. Repetați de 10 ori acest exercițiu!

Prosopul mare îl trageți peste mandibulă, împingând capul spre stânga împotriva prosopului, astfel că veți face o contracție statică, mușchii se vor tensiona, iar metabolismul local se va accelera. Faceți același lucru și pe partea opusă. Repetați de 5 ori!

Citește și: Cum se tratează afecțiunile coloanei vertebrale: CSID.RO Live, 19 aprilie. Medic: Simptomul care indică necesitatea operației nu este durerea

Un alt exercițiu care are ca scop îmbunățirea locală a mușchilor gâtului este prin ascensionarea umerilor. Trebuie să ridicați umerii de 10 ori spre ureche.

Poziționați capul într-un disconfort mai mare și puneți un deget pe bărbie, pentru îmbunătățirea posturii. Prima dată vi se va părea ciudat, dar important este să simțiți disconfort. Repetați acest exercițiu de 10 ori!

Ultimul exercițiu presupune o combinație între exercițiile prezentate mai sus. Vom duce bărbia înainte, umerii înapoi și păstrați poziția aceasta timp de 10 secunde. Respirați și repetați de 10 ori!

Citește și: Ce afecțiuni pot provoca dureri de spate?

Urmărește CSID.ro pe Google News