Ce a pățit un scoțian care s-a ținut de nas când a strănutat! Medicii nu au mai văzut niciodată așa ceva

Dacă-ţi vine să strănuţi, sfatul medicilor este ca acest reflex automat să nu fie întrerupt.
  • Publicat:
Ce a pățit un scoțian care s-a ținut de nas când a strănutat! Medicii nu au mai văzut niciodată așa ceva
Ce a pățit un scoțian care s-a ținut de nas când a strănutat

Un bărbat a reușit să-și facă o gaură în gât, după ce s-a abținut să strănute. Scoțianul în vârstă de 30 de ani a ajuns de urgență la spital, pentru că acuza dureri mari. După analize amănunțite, medicii au fost uluiți de ce au descoperit în gâtul lui. 

Ce a pățit un scoțian care s-a ținut de nas când a strănutat

În timp ce conducea, bărbatul s-a strâns de nas şi a ţinut gura închisă în momentul în care a simţit că urmează un strănut puternic. La scurt timp, el a simțit o pocnitură în gât, dar nu a acordat atenţie incidentului decât peste câteva ore, când a început să acuze dureri mari.

De asemenea, a simţit umflătură în gât şi a remarcat că vocea i s-a schimbat când a ajuns la spital. Bărbatul încă era capabil să vorbească, să înghită și să respire. dar starea lui se deteriora.

S-a ales cu o gaură în gât

„Acest bărbat în vârstă de 34 de ani a spus că dintotdeauna s-a abţinut să strănute din motive de igienă. Adică a făcut asta vreo 30 de ani, doar că de data asta a fost diferit“, a constatat doctorul ORL Wanding Yang, într-un articol publicat în jurnalul medical BMJ Case Reports.

Medicii au descoperit umflături la nivelul gâtului şi când au examinat ţesutul moale au auzit pocnituri şi pârâituri. Asta semnifica că bule de aer au intrat în muşchiul bărbatului. Radiografiile au arătat faptul că bărbatul şi-a provocat o mică fisură în trahee, pentru că s-a abținut să strănute.

„Din fericire, a fost o perforare foarte mică şi nu a avut nevoie de operaţie”, a spus Yang, notează The Sun.

Citește și: Când poate semnala o durere de cap prezența unei tumori?

A fost nevoit să se hrănească printr-un tub

Timp de șapte zile, pacientul a primit antibiotice şi a trebuit să fie hrănit printr-un tub. De ani de zile, bărbatul suferea de rinită alergică, o afecțiune comună în care nasul devine iritat de ceva la care ești alergic, cum ar fi polenul florilor. Poate provoca strănut, mâncărime, curge sau blocare a nasului, mâncărimi, ochi roșii și lăcrimați, tuse și mâncărime pe cerul gurii.

Dr Rasads Nisirovs, de la Universitatea din Dundee, a tras un semnal de alarmă și a precizat că oamenii nu trebuie să se oprească din strănut. Strănutul provoacă creșterea presiunii în căile respiratorii, dar înăbușirea acestuia poate face ca această acumulare să fie de aproximativ 20 de ori mai mare.

„Toată lumea ar trebui sfătuită să nu înăbușe strănutul prin acoperirea nasului în timp ce ține gura închisă, deoarece poate duce la perforarea traheală”, a mai precizat specialistul.

Sursa foto: Shutterstock & The Sun

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân