CDC: masca trebuie purtată în continuare chiar dacă ești vaccinat

CDC publică un nou ghid  sugerând ca persoanele vaccinate să poarte și ele măștile în continuare în anumite zone cu un nivel crescut de transmitere virală.
  • Publicat:
CDC: masca trebuie purtată în continuare chiar dacă ești vaccinat
Foto: shutterstock

Când tocmai credeai că ai scăpat de purtarea măștii după ce te-ai vaccinat, CDC publică un nou ghid  sugerând ca persoanele vaccinate să poarte și ele măștile în continuare în anumite zone cu un nivel crescut de transmitere virală.

În Statele Unite varianta Delta devine tot mai răspândită și, cazurile de COVID-19 sunt din nou în creștere, în special în anumite zone. Potrivit datelor CDC, peste 63% dintre orașele din SUA sunt în zone cu un nivel crescut de transmitere virală. Să nu uităm că și la noi au fost depistate câteva cazuri de variantă Delta, iar pacienții infectați nu erau vaccinați.

De ce recomandă CDC purtarea măștii în continuare?

CDC recomandă ca persoanele vaccinate să continue să poarte măști atunci când sunt în spațiul public și se află în zone în care numărul cazurilor de COVID-19 este în creștere. Specialiștii ne anunță că trebuie să ne așteptăm la valul IV, ceea ce înseamnă că în continuare trebuie să respectăm anumite măsuri de siguranță pentru a nu ne afecta sănătatea. Chiar și în cazul copiilor cu vârste cuprinse între 2 și 11 ani CDC recomandă purtarea măștilor, mai ales că în curând aceștia vor începe școala și revin în colectivitate.

Deși vaccinul ne ține la distanță de bolile severe care pot apărea în urma infectării cu COVID-19 sau de spitalizare și deces, chiar dacă eficacitatea lui este de 90%-95%, chiar și persoanele vaccinate sunt supuse riscului de a se infecta cu noul coronavirus, mai ales dacă se află în spații aglomerate, indiferent că sunt în aer liber sau în interior.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân