Câţi români cu coronavirus s-au vindecat în străinătate?

Până la 12 aprilie 2020, au fost raportate 758.770 de cazuri de infecţii cu noul coronavirus în UE / SEE & Regatul Unit & Monaco & San Marino& Elveţia & Andora
  • Publicat:
Câţi români cu coronavirus s-au vindecat în străinătate?
Câţi români cu coronavirus s-au vindecat în străinătate? foto Shutterstock

Românii sunt peste tot în lume. Din păcate, unii dintre cei care trăiesc în afara graniţelor ţării s-au infectat cu noul virus SARS-COV2. Misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României au anunţat că un număr de 703 cetăţeni români au fost depistaţi pozitiv până acum la testele pentru coronavirus.

Ministerul Sănătăţii a dat publicităţii datele obţinute de misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate. 703 de cetăţeni români au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu SARS-COV2 (coronavirus): 420 în Italia, 196 în Spania, 21 în Franţa, 9 în Germania, 42 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în SUA, 2 în Austria, 2 în Belgia, 2 în Indonezia  şi câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg şi Suedia. 

Câţi români au decedat din cauza complicaţiilor cu coronavirus în afara României?

De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) şi până la 13 aprilie (data anunţului Ministerului Sănătăţii), 47 de cetăţeni români aflaţi în străinătate, 13 în Italia, 11 în Franţa, 12 în Marea Britanie, 7 în Spania, 2 în Germania, unul în Belgia şi unul în Suedia, au decedat.

Câţi români din străinătate s-au vindecat?

Dintre cetăţenii români confirmaţi cu noul coronavirus, 11 au fost declaraţi vindecaţi: 7 în Franţa, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg şi unul în Tunisia.
 

Unde pot suna românii din străinătate pentru a afla informaţii despre coronavirus


Autorităţile le reamintesc cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgenţă, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetăţenilor. De asemenea, românii aflaţi în străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.
Până la data de 12 aprilie 2020, au fost raportate 758.770 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveţia, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania şi Regatul Unit.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân