Câte ouă consumă un român pe an?

Ce calitate au ouăle pe care le pot cumpăra bucureştenii din supermarketuri? Ce înseamnă un ou proaspăt? Care este preţul unui ou în 2019?
  • Publicat:
  • Actualizat:
Câte ouă consumă un român pe an?
Câte ouă consumă un român pe an?, foto 123rf.com

Despre ouă numai de bine. În general. Unele voci medicale acuză consumul ridicat de ouă pentru probleme cu colesterolul crescut. Dar nouă, românilor ne plac ouăle. Atât de mult, încât consumă 267 de ouă pe an. Însă ce mănâncă găinile ce fac aceste ouă?

De curând, experţii Asociaţiei Pro Consumatori (APC) a achiziţionat 38 de mărci de ouă din marile structuri comerciale (hipermarketuri/supermarketuri) ale capitalei, în vederea realizării unui studiu prin care să atragă atenţia în ceea ce priveşte calitatea acestui produs şi potenţialele efecte asupra sănătăţii consumatorilor. Iată câteva concluzii ale studiului.

De unde provin ouăle pe care le cumpără bucureştenii?

 

Care este preţul unui ou de la poarta fabricii?

Românii aleg ouăle în funcţie de preţul acestora şi le consumă sub formă de omletă, ouă prăjite şi ouă fierte!
Un ou provenit de la găini crescute în baterii costă 31 de bani, iar un ou provenit de la găini crescute în sistem ecologic costă 140 de bani!

Cum ne dăm seama cât de proaspete sunt ouăle?

Despre cât de fragile şi perisabile sunt ouăle nu trebuie să mai citim romane căci ştim. Să vedem însă ce înseamnă ouă proaspete conform normelor alimentare. Un ou este considerat extra proaspăt în primele 9 zile de la data ouatului!
Alimentele proaspete ne pot asigura întreaga cantitate de nutrienţi necesară organismului. În plus, prin consumul de alimente proaspete ne putem proteja de eventuale toxinfecţii alimentare generate de cele care sunt în curs de alterare. De asemenea, experţii APC vă recomandă să citiţi foarte bine eticheta de pe orice produs.Vara toate produsele trebuie verificate cu atenţie – din cauza temperaturilor ridicate devin mai perisabile.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân