Cât a slăbit un bărbat după ce a mâncat doar pizza timp de o lună. Cum se ține dieta cu pizza

  • Publicat:
  • Actualizat:

Un bărbat a slăbit 3 kilograme după ce a mâncat zilnic 10 felii de pizza, timp de o lună. El a vrut să demonstreze că pierderea în greutate nu presupune doar restricții, ci că te poți bucura de felul de mâncare preferat. Important de menționat este că pizza era preparată acasă, nu cumpărată de la restaurante. 

Ryan Mercer are 34 de ani și lucrează ca personal trainer, în Irlanda de Nord. El a mâncat pizza la micul dejun, prânz și cină, timp de o lună. Provocarea sa culinară a fost bine gândită, astfel că nu depășea limita calorică și targetul de proteine.

Cum să consumi pizza timp de lună și să slăbești

„Nu trebuie să restricționăm alimentele noastre preferate pentru a obține rezultate și, de asemenea, am vrut să încurajez mai mulți oameni să își pregătească singuri mâncarea”, a spus el.

Dieta normală a lui Ryan este destul de flexibilă, alegând de obicei, proteinele sănătoase și între 7 și 10 porții de fructe și legume pe zi.

„Pizza este una dintre mâncărurile mele preferate, așa că mi-a făcut plăcere să o consum timp de o lună, deși m-am asigurat că aleg o varietate mare de tipuri de pizza, pentru diversitate”, spune antrenorul de fitness.

Bărbatul a mâncat echivalentul a 10 felii de pizza pe zi

„Am creat un sistem care m-a ajutat să-mi ating scopul. Am mâncat zilnic două pizza cu blat tip pită și o pizza mai mare pe bază de aluat. Acestea sunt echivalentul a aproximativ 10 felii de pizza pe zi”, spune el.

Bărbatul spune că nu recomandă dieta oricui, deoarece „toți suntem diferiți” și aceasta trebuie să se potrivească stilului de viață.

Ryan a documentat dieta lui cu pizza pe rețelele sociale, unde reacțiile au fost diverse. „Am avut și comentarii negative, unele foarte amuzante, și bineînțeles am primit și feedback pozitiv. Un lucru pe care îl avem toți în comun este că mâncăm mâncare așa că toată lumea are o opinie când vine vorba de nutriție”, precizează el.

Este pizza sănătoasă?

Pizza cumpărată din restaurant sau cea congelată din supermarketuri este, de obicei, bogată în grăsimi și are multe calorii.  O pizza medie are în jur de 1.700 de calorii, ceea ce presupune aproape necesarul zilnic de calorii pentru o persoană normală.

Pizza conține multă sare, iar o dietă bogată în sare poate duce la hipertensiune, boli ale inimii și avc, potrivit studiilor.

Partea bună este că avem și varianta de pizza sănătoasă, mai exact cea făcută acasă. Dacă o prepari tu, poți înlocui alimentele nesănătoase cu unele mai sigure și mai nutritive.

De exemplu, poți să faci un aluat de pizza mai subțire, cu făină integrală și să înlocuiești mezelurile cu carne de pui slabă.

De asemenea, poți folosi multe legume variate pe care să le pui în compoziție.

Sursă: The Sun , Instagram

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cristina Tudor - Redactor
Și-a început activitatea în jurnalismul online în redacția Digi24, în 2014, unde a petrecut câțiva ani buni. Acolo a redactat articole în toate domeniile, însă cu timpul a început să se contureze o predilecție către subiectele legate de sănătate, realizând inclusiv o campanie ce ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”