Cafeaua şi ciocolata ne fac mai deştepţi. Iată ce cantitate trebuie să consumi!

Dacă vrei să fii deştept, bea cafea sau mănâncă un desert!
17.02.2020
Cafeaua şi ciocolata ne fac mai deştepţi. Iată ce cantitate trebuie să consumi!

Dacă aveai nevoie de un motiv în plus să mănânci ciocolată, ţi-l oferim noi! Potrivit unui nou studiu realizat de specialiştii de la National Institute of Aging şi de la Universitatea Johns Hopkins, consumul de ciocolată şi de cafea ar putea avea efecte benefice pentru creier. Mai precis, acestea pot susţine performanţele cognitive şi protejează neuronii, prevenind astfel boli neurodegenerative precum Alzheimer sau Parkinson.

De asemenea, s-a descoperit că anumiţi compuşi din ciocolată şi cafea ar putea avea chiar efect anticancerigen, prevenind tumorile cerebrale.

Pentru a beneficia de aceste efecte pozitive, specialiştii recomandă consumul zilnic a 400 de miligrame de cafeină, adică aproximativ 5 ceşti, pe parcursul întregii zile.

De preferat ar fi să le consumi înainte de ora 2 după-amiaza, astfel încât să nu ai probleme cu somnul pe parcursul nopţii.

Dacă nu îţi place cafeaua, o poţi înlocui cu 4 pătrăţele de ciocolată neagră sau cu 3 căni de ceai negru.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru
Paula Rotaru
Senior Editor, [email protected] S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați ... citește mai mult
Recomandare video
Cancerul de sân la femeile tinere: ce e de făcut?