Bucureştenii aleargă pentru supravieţuitoarele cancerului de sân

Cursa Roz este un eveniment caritabil organizat anua. Bucureştenii sunt aşteptaţi în Parcul Tineretului din Bucureşti, pe 30 septembrie, în jurul orei 10.00, la o cursă care poate schimba viaţa femeilor care au câştigat lupta cu cancerul.
Bucureştenii aleargă pentru supravieţuitoarele cancerului de sân

Cursa Roz este un eveniment caritabil organizat anua. Bucureştenii sunt aşteptaţi în Parcul Tineretului din Bucureşti, pe 30 septembrie, în jurul orei 10.00, la o cursă care poate schimba viaţa femeilor care au câştigat lupta cu cancerul. Fondurile obţinute în urma evenimentului vor fi folosite pentru achiziţionarea protezelor mamare, care vor fi donate femeilor ce au trecut printr-o mastectomie

Evenimentul se adresează copiilor, adolescenţilor şi adulţilor. De asemenea, la Marşul Familiilor sunt aşteptaţi şi cei care nu pot alerga, dar îşi doresc să facă o plimbare în semn de solidaritate.

La fiecare 19 secunde, undeva în lume, o femeie află că suferă de cancer la sân. În România, numărul femeilor diagnosticate îl depăşeşte cu mult pe cel al mediei europene, mai îngrijorător fiind faptul că peste 75% dintre românce ajung pe masa de operaţie din cauza depistării târzii a bolii. Greutăţile nu se opresc însă odată cu operaţia şi vindecarea.

Deşi protezele externe de sân şi sutienul special necesar purtării acestora sunt pe lista Casei Naţionale de Asigurări pentru decontare, femeile care au suferit de cancer la sân pot aştepta până la doi ani pentru a intra în posesia protezei, procedurile de înscriere şi atribuire fiind anevoioase , iar cererea foarte mare.

Costurile unei proteze externe de calitate şi a accesoriilor necesare purtării acesteia depăşesc 150 EUR, ceea ce face achiziţionarea lor imposibilă pentru multe dintre femei.

Crosurile Casiopeea au adunat în 10 ani peste 19.000 de oameni, cu ajutorul cărora s-au achiziţionat  1.970 de proteze.
 

Cel mai nou articol Video:
Ce este atașamentul și cum îți influențează viața
Recomandări:
Depresia, detectată direct de pe telefon
Depresia, detectată direct de pe telefon
Activitatea fizică arde mai puține calorii decât te-ai fi așteptat STUDIU
Activitatea fizică arde mai puține calorii decât te-ai fi așteptat STUDIU